Hírek

fenntartható mensi stand

A SuPERT jelölték az év projektje díjra

Egyedüli magyar projektként jelölték a Zöldövezet Társulás SUstainable PERiods projektjét az International Visegrad Fund által támogatott programok között. Hatalmas élmény volt megvalósítani a programot, szuper amilyen eredményt elértünk és ezt megkoronázná ha még a szavazást is megnyernénk!

papírpohár a szelektívbe NE

Papírpohár a szelektívbe?

Te tudod, hogy valójában miből készül egy papírpohár? Persze papírból... de sajnos nem csak abból! Cikkünkből kiderül, miért gond, ha válogatás nélkül belekerül a papírpohár a papíros szelektív gyűjtőbe. Röviden: mert nem csak papír...

kávékihívás

Kávézz velünk - hulladékmentesen!

Kávé-kihívást indítunk! Ne aggódj, nem fogunk arra kérni, hogy egyáltalán ne kávézz... Mi is isszuk, szeretjük. De tegyük ezt úgy, hogy közben nem termelünk irdatlan mennyiségű szemetet! Miért fontos ez? Olvass tovább!

adománygyűjtés

Elindult Közösségi adománygyűjtő kampányunk!

Rengetegen írtatok nekünk a közösségi média csatornáinkon, hogy nagyon tetszik a programtervünk és támogatnátok, így elindítottunk kampányunkat, hogy kihelyezhessünk tájékoztató táblákat a mosható pelenkáról szülészeteken, háziorvosi rendelőkben és várókban.

Erika

Örökös tagság

Amikor 2022 tavaszán Erikával először találkoztunk, még Szegeden élt és nem láttuk, hogyan fog tudni becsatlakozni hozzánk, ha felvesszük. Ő teljes lelkesedéssel győzött meg minket, hogy rendben lesz a budapesti munkahely, meg fogja oldani a bejárást...

vízvilágnap

Ünnepeld velünk a Víz Világnapját!

A Víz Világnapja alkalmából összeszedtünk jópár tippet, amivel akár lakásban, akár kertes házban sok vizet spórolhatsz. Egy pici odafigyelés, egy pici gondoskodás - mert a víznek valóban minden cseppje számít!

mosipelus

Az elitista mosható pelenka

A mosható pelenka népszerűsítésére szerettünk volna forrást szerezni. Néhány indokot el tudtunk volna képzelni, amivel elutasítják a pályázatunkat, de arra, amit kaptunk, egyáltalán nem számítottunk…
- véleménycikk -

fenntartható menstruáció GYIK

Fenntartható menstruáció GYIK

A fenntarható menstruációs termékek vajon biztonságosak? Kényelmesek? Megfizethetetlenek? Tabuk nélkül válaszolunk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre!

stand

Játszd újra! - Zéró Emisszió standunkon!

Ökolakat, zéró emisszió, chill-pont, és zero-waste kézműveskedés egy helyen!
Ha szerinted is lejárt már a csillámtetováló és lufihajtogató bohócok kora, mutatunk valami sokkal szórakoztatóbb, ráadásul valóban fenntartható programot, amit zöld szívvel állított össze szakértő csapatunk!

hónapönkéntese

A hónap önkéntese - január: Kriszta

Kriszta évek óta aktív tagja kommunikációs csapatunknak, de szinte bármilyen feladatban számíthatunk a hozzáértésére és lelkesedésére. Ha ideje engedi, részt vesz a standoláson vagy a hulladékmentésen – sőt, ahogy azt tavaly nyáron a Nemzeti Atlétikai Központ eseményein bizonyította, ha kell, felváltva, ahol épp nagyobb szükség van rá :) Az alábbiakban a Krisztával készült miniinterjút olvashatjátok.

jobverse és zöldövezet

Partnerségben a jövő generációjáért

Ismét a Zöldövezet Társulással zöldül a JOBVERSE Állásbörze, az ország egyik legnagyobb és legkedveltebb toborzási eseménye! A Zöldövezet csapata ezúttal nemcsak rendezvényzöldítőként lesz jelen: a szervezet vezetői előadást is tartanak karrier a környezetvédelemben témában. Az esemény azért is különlegesen fontos számunkra, mert a résztvevő fiatalok mellett a cégeket is környezettudatosságra inspirálhatjuk. Ennek jelentőségéről is olvashattok az alábbi interjúban. Csobay Krisztinával, a Zöldövezet Társulás elnökével és Hajdú Csongorral, a JOBVERSE főszervezőjével beszélgettünk.

hónap önkéntese

A hónap önkéntese - december: Matyi

Gyimóthy Matyi, a Zöldövezet egyik legrégebbi önkéntese, minden nehezebb rendezvényzöldítésen erősíti a csapatunkat. Szinte bármikor és bármiben a segítségünkre siet, legyen szó fordításról, pakolásról - vagy akár csak arról, hogy valakinek jól esne két kedves szó :)
Az alábbiakban a csapatunk számára legkedvesebb önkéntessel készül miniinterjút olvashatjátok.

dinpi

Az igazi álommeló: kint dolgozni egy napot az erdőben!

Szikrázó napsütés, gyönyörű téli idő, kipirult, elégedett arcú emberek jöttek le vidáman a budaörsi Farkas-hegyről a december 18-ai évzáró természetvédelmi önkéntes napunk programjának befejeztével. 2023-ban tíz alkalommal tartottunk ilyet, mi nagyon szeretjük, és ez a jellemző az önkéntesekre is, akik általában az élet legkülönbözőbb területeiről verődnek össze ezekre a napokra egy közös cél érdekében. Vagy inkább egy nagy közös segítségnyújtás érdekében, és ugye jónak lenni, jót tenni mindig jó érzés – erről is beszél a természetvédelmi önkéntes programunk vezetője, Kalló Éva, aki 2023 júniusában csatlakozott csapatunkhoz.

Újévi fogadalom

Így tegyél valóban betartható újévi fogadalmakat!

A betartható újévi fogadalom pont olyan, mint egy jó célkitűzés: konkrét, mérhető, elérhető, releváns és időhöz kötött. Most ahhoz adunk néhány tippet, hogyan tehetsz ilyen fogadalmakat a környezetvédelem terén - és hogyan tarthatod be őket egész évben!

2023

Itt vannak 2023 legemlékezetesebb pillanatai!

Nem mindennapi élményekben lehet része az embernek, ha a Zöldövezet Társulással dolgozik! Utazás Amszterdamba, találkozás az atlétikai világbajnokság érmeseivel, előadás a Corvinuson…
Az év utolsó napján tartsatok velünk, ahogy munkatársaink és önkénteseink felidézik azokat a különleges helyeket, élményeket, találkozásokat, amiket a Zöldövezetnél végzett munkájuknak köszönhetnek.

A vadon hercegnője

Filmajánló: A vadon hercegnője

Hayao Miyazakinak filmjeiben az a közös, hogy az animációt a képzelőerő határok nélküli eszközeként használják és teljesen új, olykor szürreális világokba repítenek minket. A vadon hercegnője sem lóg ki a sorból, de közben egy olyan fantázia birodalmat teremt, amiben nagyon könnyen magunkra és a saját világunkra ismerünk.

évzáró

"Azért dolgozunk, amiben hiszünk" - Évzáró beszélgetés Andival és Krisztivel

Applikációt fejlesztenek, flashmobot szerveznek, környezetbarátabbá teszik a világ harmadik legnagyobb sportrendezvényét, szakértőként nemzetközi partnerségekbe hívják őket. A legbüszkébbek mégsem a számokra, hanem az eredmények mögött álló emberekre: a Csapatra, akik szívvel-lélekkel, egymást támogatva dolgoznak a környezetvédelemért. Koller Andival és Csobay Krisztivel, a Zöldövezet Társulás Egyesület vezetőivel beszélgettünk a 2023-as év meglepetéseiről, kihívásairól és sikereiről.

a hónap önkéntese - Bogi

A hónap önkéntese - november: Bogi

Novemberben a Hónap Önkéntesének választott Deli Bogi már évek óta aktív tagja a Zöldövezet önkéntes és rendezvényzöldítő csapatának. Leggyakrabban rendezvényzöldítéseken találkozunk vele, de mindig szívesen csatlakozik hozzánk egy-egy természetvédelmi önkéntes alkalomhoz is, amit mi mindig nagy örömmel fogadunk, elvégre nemcsak egy kedves önkéntesről van szó, hanem egy barátunkról. Az alábbiakban a Bogival készült miniinterjút olvashatjátok.

Super hír

Az év legSuPerebb híre a menstruációról!

SuPer hírünk van a menstruációval kapcsolatban!
Van rá kényelmesebb, olcsóbb és környezetbarátabb megoldás, mint a betét vagy a tampon.
Mi pedig idén hatalmasat léptünk előre abban, hogy ezt a lehetőséget mindenkivel megismertessük! Évértékelő sorozatunkban tudatos intim higiénia projektünk következik.

dentsu csapatépítő

Ilyen volt a Dentsu csapatépítője

“Cégre szabott, innovatív program, valódi változás létrehozása, elégedett kollégák” - ezekkel a szavakkal foglalták össze a Dentsu munkatársai azt a csapatépítőt, amit a Zöldövezet Társulás szervezett nekik.

ökotipegő applikáció

Elindult Magyarország egyetlen moshatópelenka-applikációja!

A Zöldövezet Társulás Egyesület megalkotta Magyarország egyetlen moshatópelenka-app-ját, az Ökotipegő applikációt. A platform naplózási funkcióval és hasznos cikkekkel segíti a családokat a hulladékmentes pelenkázásban. Az innovatív megoldás a környezettudatos babaápolás népszerűsítése mellett a magyar moshatópelenka-gyártó kisvállalkozások és hazai moshatópelenka-webshopok munkáját is támogatja.

Önkéntesség a Zöldövezetnél

Az egyik legértékesebb lehetőség az ELTE ÁJK-n

A Zöldövezet Társulás több más szervezettel együttműködve részt vesz a ELTE Állam- és Jogtudományi Karán a hallgatók gyakorlati képzésében. Az egyetem 2018 tavaszán indította el a Társadalmi Felelősségvállalás Kurzust, melynek keretén belül a hallgatók különböző civil szervezetek munkájába tudnak bekapcsolódni. Az egyetem oktatóinak célja az volt a kurzus létrehozásával, hogy a hallgatók a társadalmi felelősségvállalás terén gyakorlati tudást szerezhessenek.

blackfriday

BlackFriday helyett...

“60% kedvezmény! Soha nem látott akció! Szinte ingyen a tiéd lehet csak most!”

BlackFriday számtalan hihhhetetlen akcióval csábít, hogy vásároljunk minél többet. A kampány ráadásul már nem korlátozódik egyetlen napra: BlackWeekend, sőt BlackWeek is van, a facebook falat pedig hetekkel előbb elárasztják a hirdetések…

önkéntes

A hónap önkéntese - október: Csilla

Kovács Csillával először 2023 márciusában találkoztunk egy kommunikációs tréningen. Egyből utána jelentkezett is önkéntes csapatunkba, azóta pedig az egyik legaktívabb önkéntesünk lett. Hétről hétre bejelentkezik kommunikációs megbeszéléseinkre, részt vesz a posztok, cikkek írásában, és ha épp ideje engedi, eljön velünk egy-egy rendezvényre is; így nem meglepő, hogy Csilla lett októberben a Hónap Önkéntese! :)