Hírek

2023. május 25.

Visszafordíthatatlanul nyár lett, ezzel pedig valószínűleg nemcsak nekünk, de másoknak is megjött a kedve ahhoz, hogy kiszakadjon a városi életből, és belevesse magát a fesztiválszezonba. Az önfeledt szórakozás mindenkinek kijár, mi pedig hoztunk pár tippet arra, hogy a fesztiválozás a környezetünknek se fájjon annyira.

 

2023. május 24.


Közeledik a nyár és ezzel a tengeri herkentyűk szezonja is. Filmajánló rovatunk következő része viszont minden bizonnyal el fogja venni az olvasó kedvét a tonhalsalátától és a sült rákocskáktól. És pont ezért érdemes megnézni a Seaspiracyt.

 

2023. május 09.

Áprilisban olyan személyt választottunk a Hónap Önkéntesének, aki már több mint 1 éve aktív tagja a kommunikációs önkéntes csapatunknak. Dusza Anikó hétről hétre részt vesz a megbeszéléseken, kutatómunkát végez és cikkeket ír különböző témákban. Ezeken kívül pedig, amikor ideje engedi, másban is segítő kezet nyújt: fordítás, adminisztráció, újabban pedig grafikus feladatokban is. Az alábbiakban a vele készült mini-interjút olvashatjátok.

 

2023. május 05.

6 év, 23 rendezvény, közel 10 000 munkaóra - a Kincsem Park eseményeinek zöldítése igazi kihívás, ugyanakkor siker és öröm, hogy állandó rendezvényhelyszínként évek óta együtt dolgozhatunk velük. Harazin Tibort, a Kincsem Park rendezvényfelelősét kérdeztük tapasztalatairól.

 

2023. április 25.

Patakcsobogás, szél, szemek közelről, állatok, emberek, újra a patak, lombok, zöld lombok… És eltelt az első perc, jön a főcím: La Belle Verte… Egy film, vagy annál jóval több?

 

2023. április 24.

Magyar kisvállalkozások fogtak össze 6,7 millió tonna hulladék ellen a Zöldövezet Társulás vezetésével. A Tegyük tisztába a Földet kampány célja, hogy megmutathassák: az eldobható babaápolási termékek komoly környezetterhelést okoznak, és van helyettük környezettudatos, hosszútávú, GAZDASÁGOS és csinos megoldás!

 

2023. április 11.

100 kisbabás családot vár a Zöldövezet Társulás a Bikás park petanque-pálya felőli részére 2023. április 14-én 10 órától, ahol 10:30-kor egy közös flashmobon mutatjuk meg, hogy lehet hulladék nélkül pelenkát hordó gyerekekkel összejövetelt szervezni.

 

2023. április 05.

Március önkéntese, Német Anita lassan egy éve jelen van a Zöldövezet Társulás életében. Azóta aktív tagja a rendezvényzöldítő csapatunknak, Segéd-kezek koordinátorunk, lelkes környezeti nevelőnk, de legfőképpen a házi grafikusunk, hiszen mindig talál időt arra, hogy megvalósítsa az ötleteinket. Az alábbiakban a vele készült miniinterjút olvashatjátok.

 

2023. április 04.

A menstruációs bugyinak, mosható betétnek és a kehelynek az egyik legnagyobb előnye (a fenntarthatóságon kívül), hogy évekig lehet használni őket, mielőtt cserére szorulnak. A bugyik és betétek legalább 2-3, míg a kelyhek akár 10 évig is használhatóak. A termékek élettartama nagyban függ attól azonban, hogy hogyan mossuk, szárítjuk és tároljuk őket, ezért összeszedtük, hogy mikre érdemes leginkább figyelni ahhoz, hogy minél tovább tudjuk használni őket. 

 

2023. április 02.

Eljött az április eleje, egy negyedév már eltelt az évből. Újévkor sokan tesznek fogadalmakat, amelyet időközönként érdemes megvizsgálni, hol tartunk a megvalósításukkal - vagy ha nem kezdtük el, akkor mi akadályozott meg minket benne.
Nézzük, milyen fogadalmakat javasoltunk nektek év végén, és hogyan kaphattok új lendületet a betartásukhoz!