Hírek

jobverse és zöldövezet

Partnerségben a jövő generációjáért

Ismét a Zöldövezet Társulással zöldül a JOBVERSE Állásbörze, az ország egyik legnagyobb és legkedveltebb toborzási eseménye! A Zöldövezet csapata ezúttal nemcsak rendezvényzöldítőként lesz jelen: a szervezet vezetői előadást is tartanak karrier a környezetvédelemben témában. Az esemény azért is különlegesen fontos számunkra, mert a résztvevő fiatalok mellett a cégeket is környezettudatosságra inspirálhatjuk. Ennek jelentőségéről is olvashattok az alábbi interjúban. Csobay Krisztinával, a Zöldövezet Társulás elnökével és Hajdú Csongorral, a JOBVERSE főszervezőjével beszélgettünk.

hónap önkéntese

A hónap önkéntese - december: Matyi

Gyimóthy Matyi, a Zöldövezet egyik legrégebbi önkéntese, minden nehezebb rendezvényzöldítésen erősíti a csapatunkat. Szinte bármikor és bármiben a segítségünkre siet, legyen szó fordításról, pakolásról - vagy akár csak arról, hogy valakinek jól esne két kedves szó :)
Az alábbiakban a csapatunk számára legkedvesebb önkéntessel készül miniinterjút olvashatjátok.

dinpi

Az igazi álommeló: kint dolgozni egy napot az erdőben!

Szikrázó napsütés, gyönyörű téli idő, kipirult, elégedett arcú emberek jöttek le vidáman a budaörsi Farkas-hegyről a december 18-ai évzáró természetvédelmi önkéntes napunk programjának befejeztével. 2023-ban tíz alkalommal tartottunk ilyet, mi nagyon szeretjük, és ez a jellemző az önkéntesekre is, akik általában az élet legkülönbözőbb területeiről verődnek össze ezekre a napokra egy közös cél érdekében. Vagy inkább egy nagy közös segítségnyújtás érdekében, és ugye jónak lenni, jót tenni mindig jó érzés – erről is beszél a természetvédelmi önkéntes programunk vezetője, Kalló Éva, aki 2023 júniusában csatlakozott csapatunkhoz.

Újévi fogadalom

Így tegyél valóban betartható újévi fogadalmakat!

A betartható újévi fogadalom pont olyan, mint egy jó célkitűzés: konkrét, mérhető, elérhető, releváns és időhöz kötött. Most ahhoz adunk néhány tippet, hogyan tehetsz ilyen fogadalmakat a környezetvédelem terén - és hogyan tarthatod be őket egész évben!

2023

Itt vannak 2023 legemlékezetesebb pillanatai!

Nem mindennapi élményekben lehet része az embernek, ha a Zöldövezet Társulással dolgozik! Utazás Amszterdamba, találkozás az atlétikai világbajnokság érmeseivel, előadás a Corvinuson…
Az év utolsó napján tartsatok velünk, ahogy munkatársaink és önkénteseink felidézik azokat a különleges helyeket, élményeket, találkozásokat, amiket a Zöldövezetnél végzett munkájuknak köszönhetnek.

A vadon hercegnője

Filmajánló: A vadon hercegnője

Hayao Miyazakinak filmjeiben az a közös, hogy az animációt a képzelőerő határok nélküli eszközeként használják és teljesen új, olykor szürreális világokba repítenek minket. A vadon hercegnője sem lóg ki a sorból, de közben egy olyan fantázia birodalmat teremt, amiben nagyon könnyen magunkra és a saját világunkra ismerünk.

évzáró

"Azért dolgozunk, amiben hiszünk" - Évzáró beszélgetés Andival és Krisztivel

Applikációt fejlesztenek, flashmobot szerveznek, környezetbarátabbá teszik a világ harmadik legnagyobb sportrendezvényét, szakértőként nemzetközi partnerségekbe hívják őket. A legbüszkébbek mégsem a számokra, hanem az eredmények mögött álló emberekre: a Csapatra, akik szívvel-lélekkel, egymást támogatva dolgoznak a környezetvédelemért. Koller Andival és Csobay Krisztivel, a Zöldövezet Társulás Egyesület vezetőivel beszélgettünk a 2023-as év meglepetéseiről, kihívásairól és sikereiről.

a hónap önkéntese - Bogi

A hónap önkéntese - november: Bogi

Novemberben a Hónap Önkéntesének választott Deli Bogi már évek óta aktív tagja a Zöldövezet önkéntes és rendezvényzöldítő csapatának. Leggyakrabban rendezvényzöldítéseken találkozunk vele, de mindig szívesen csatlakozik hozzánk egy-egy természetvédelmi önkéntes alkalomhoz is, amit mi mindig nagy örömmel fogadunk, elvégre nemcsak egy kedves önkéntesről van szó, hanem egy barátunkról. Az alábbiakban a Bogival készült miniinterjút olvashatjátok.

Super hír

Az év legSuPerebb híre a menstruációról!

SuPer hírünk van a menstruációval kapcsolatban!
Van rá kényelmesebb, olcsóbb és környezetbarátabb megoldás, mint a betét vagy a tampon.
Mi pedig idén hatalmasat léptünk előre abban, hogy ezt a lehetőséget mindenkivel megismertessük! Évértékelő sorozatunkban tudatos intim higiénia projektünk következik.

dentsu csapatépítő

Ilyen volt a Dentsu csapatépítője

“Cégre szabott, innovatív program, valódi változás létrehozása, elégedett kollégák” - ezekkel a szavakkal foglalták össze a Dentsu munkatársai azt a csapatépítőt, amit a Zöldövezet Társulás szervezett nekik.

ökotipegő applikáció

Elindult Magyarország egyetlen moshatópelenka-applikációja!

A Zöldövezet Társulás Egyesület megalkotta Magyarország egyetlen moshatópelenka-app-ját, az Ökotipegő applikációt. A platform naplózási funkcióval és hasznos cikkekkel segíti a családokat a hulladékmentes pelenkázásban. Az innovatív megoldás a környezettudatos babaápolás népszerűsítése mellett a magyar moshatópelenka-gyártó kisvállalkozások és hazai moshatópelenka-webshopok munkáját is támogatja.

Önkéntesség a Zöldövezetnél

Az egyik legértékesebb lehetőség az ELTE ÁJK-n

A Zöldövezet Társulás több más szervezettel együttműködve részt vesz a ELTE Állam- és Jogtudományi Karán a hallgatók gyakorlati képzésében. Az egyetem 2018 tavaszán indította el a Társadalmi Felelősségvállalás Kurzust, melynek keretén belül a hallgatók különböző civil szervezetek munkájába tudnak bekapcsolódni. Az egyetem oktatóinak célja az volt a kurzus létrehozásával, hogy a hallgatók a társadalmi felelősségvállalás terén gyakorlati tudást szerezhessenek.

blackfriday

BlackFriday helyett...

“60% kedvezmény! Soha nem látott akció! Szinte ingyen a tiéd lehet csak most!”

BlackFriday számtalan hihhhetetlen akcióval csábít, hogy vásároljunk minél többet. A kampány ráadásul már nem korlátozódik egyetlen napra: BlackWeekend, sőt BlackWeek is van, a facebook falat pedig hetekkel előbb elárasztják a hirdetések…

önkéntes

A hónap önkéntese - október: Csilla

Kovács Csillával először 2023 márciusában találkoztunk egy kommunikációs tréningen. Egyből utána jelentkezett is önkéntes csapatunkba, azóta pedig az egyik legaktívabb önkéntesünk lett. Hétről hétre bejelentkezik kommunikációs megbeszéléseinkre, részt vesz a posztok, cikkek írásában, és ha épp ideje engedi, eljön velünk egy-egy rendezvényre is; így nem meglepő, hogy Csilla lett októberben a Hónap Önkéntese! :)

kutatás

Kutatás a zöldebb fesztiválokért!

Hiánypótló kutatást indított a Zöldövezet Társulás Egyesület, hogy felmérjék, mennyire tartják környezettudatosnak a hazai fesztiválokat a látogatók, és az igényeket összesítve tudjanak javaslat csomagokat összeállítani a szervezők számára. Az úttörő kezdeményezés gyökeres változásokat hozhat a rendezvények működésében.

szakmai egyeztetés

Szakmai egyeztetésen a Holland Infrastrukturális és Vízügyi Minisztériumnál

Hatalmas lelkesedéssel, tele ötletekkel és tettvággyal - így érkeztünk haza Amszterdamból! Domonyik Panka és Ádám Edina a Zöldövezet szakértőiként egy pelenka-hulladék csökkentését célzó nemzetközi program első meetingjén vettek részt a holland minisztérium meghívására. Beszámolónkból kiderül, mi is ez a kezdeményezés és milyen szerepet vállal benne a Zöldövezet Társulás!

zöld karácsony

Így lesz zöldebb a karácsony!

A Zöldövezet Társulás több mint 10 éve foglalkozik környezetvédelmi szemléletformálással és rendezvények zöldítésével - olyan környezettudatos megoldásokat adnak, melyekkel jelentősen csökkenthető egy fesztivál, sportesemény vagy akár egy céges buli környezetterhelése.

A karácsonyi időszak közeledtével Csobay Krisztinával, az egyesület elnökével beszélgettünk arról, milyen lehetőségeink vannak - szervezőként, vezetőként és magánemberként - a környezettudatos és örömteli készülődésre.

a hónap önkéntese

A hónap önkéntese - szeptember: Bálint

Szilasi Bálint, a Zöldövezet "Bálintomja" több mint egy éve tagja az önkéntes csapatunknak. Ezalatt az idő alatt mestere lett a JátszdÚjra stand játékainak, és akár szívesen csatlakozik egy pakolós naphoz, amikor ideje engedi. Ha kellett, ellátta a fáradt rendezvényzöldítő csapatot frissítővel, de volt (és lesz) rá példa, hogy besegített egy-egy fizikai feladat megoldásában. 
Az alábbiakban a Bálinttal készült miniinterjút olvashatjátok!

ökoháztartás

Hétköznapok zöldítése Zöldövezet-módra

Az ősz egy csodálatos és színes évszak, amely nagyon sok új lehetőséget tartogat a változtatásra. Eljön a bekuckózások ideje, többet vagyunk otthon, elkezdhetünk új dolgokat, és egy kicsit rendet is tehetünk az életünkben. A Zöldövezet Társulás zöldülő ajánlásait itt találjátok.

filmajánló

Filmajánló: Ne nézz fel!

Nem sok embert ismerek, aki szereti a katasztrófafilmeket, valószínűleg jó okkal. Pár óráig, akár napokig is a film után megmarad bennünk a szorongó érzés, hogy ilyen egyszer velünk is megtörténhet. Szerencsére a Ne nézz fel! nem hagy akkora nyomot, hogy ilyen rémálmok fenyegessék az embert.

Havi filmajánlónk következik, ami ezúttal inkább kritika.

hónap önkéntese

A hónap önkéntese - augusztus: András

Mihályi András az előző év végén csatlakozott önkéntes csapatunkhoz. Azóta korábbi tapasztalatait felhasználva rengeteget segített a kommunikációs stábunknak, valamint időről időre más feladatkörökben is lelkesen támogatja a munkánkat. Az alábbiakban a vele készült miniinterjút olvashatjátok.

a zöldövezet társulás csapata

Megnyertük a világbajnokságot!

Szusszantunk pár napot, ami nyilván nem tesz jót a social media oldalaink algoritmusainak, de néha engedni kell a fáradtságnak. Elképesztő nyarunk volt, nagyon sok munkával telt. Ahogy láthattátok csatornáinkon, idén megkaptuk a Zöldövezet Társulás történetének legnagyobb feladatát, amikor is a világ 3. legnagyobb sporteseményének zöldítésére kértek fel minket. Szeretnénk ebben a bejegyzésben köszönetünket kifejezni mindazoknak, akik részt vettek az atlétikai világbajnokság környezettudatos hulladék-menedzsmentjének megvalósításában. Minden Zöldövezet dolgozónak, bedolgozónak, önkéntesnek, barátnak és családtagnak aki velünk volt ebben az időszakban.

A hónap önkéntese

A hónap önkéntese - július: Sári

Tóth Sárival, július Hónap Önkéntesével körülbelül egy éve dolgozunk együtt. Sári az egyik legaktívabb önkéntes a csapatunkban. Rendszeresen ír cikkeket (a legtöbb filmajánlónk például az ő tollából származik), és visszatérő csapattag a rendezvényeinken is – legyen szó akár standolásról, akár rendezvényzöldítésről. Az alábbiakban a vele készült miniinterjút olvashatjátok.

Lépésről-lépésre: így lesz valóban zöld egy csapatépítő!

Lépésről-lépésre: így lesz valóban zöld egy csapatépítő!

Az egyik kedvenc nyári Segéd-kezek csapatépítőnk kapcsán arra gondoltunk, mesélünk nektek kicsit az előkészületekről: hogyan jut el egy ilyen program a megkereséstől a megvalósulásig - és az elégedett munkatársakig!