RePlacc

RePlacc - ahol a tárgyak új életre kelnek!

Láttál már sílécekből álló kerítést? Feküdtél már kényelmesen elhasznált Sziget fesztiválos színpad-molinón? Hintáztál már félbevágott autógumin? Még nem?!

Akkor nézz körül nálunk és próbáld ki élőben a különleges rendezvények egyedi játszóterét, a Replacc-ot!

Mennyivel színesebb és izgalmasabb egy olyan rendezvény, ahol nemcsak az előadások és a kiállított termékek, hanem a terek fantáziadús kihasználása is lenyűgözi az odaérkezőket? Ahol a klasszikus dekoráció helyett formabontó ötletek valósulnak meg, legyen szó a nagyobbak ámulatba ejtéséről vagy a kisebbek szórakoztatásáról, akik bizonyára nem minden nap játszanak molinóból készült állatfigurákkal.

Napjaink egyre fontosabb célkitűzései közt szerepel a környezet tehermentesítése. A látvány mellett éppen ez az, ami a RePlacc-ot különlegessé teszi: a roppant dekoratív eszközök a kupak-puffoktól a Cellux csoport által tervezett molinóállatokig ’upcycling’ technikával készülnek.

Míg a ’recycling’ azaz újrahasznosítás során a használt tárgy valamilyen kémiai vagy fizikai beavatkozás útján, formáját megváltoztatva kerül hasznosításra, addig az upcycling eljárás során a szemétnek minősített tárgy megőrzi eredeti küllemét. Ez a módszer nem igényli egyéb energiaforrások felhasználását, így nem terheli tovább a környezetet.

A "Re-cuccok” szemléletformáló kampány keretén belül létrejött RePlacc egy újabb lehetőség, hogy a rendezvények környezetterhelése csökkenjen, miközben a legkisebbek is megismerkedhetnek a környezetbarát gondolkodásmód egy számukra is érdekes szeletével.

Tudj meg többet, nézd meg honlapunkat!

A projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld forrás támogatásának köszönhetően valósult meg.

Mi, a RePlacc megálmodói a rendezvényzöldítés keretén belül egy új irányt formálunk: hulladékból kiállítási és rendezvény kellékeket készítünk. Az erőforrás és anyagtakarékosság elvét szem előtt tartva upcycling technikával készülnek kerítéseink, pultjaink, játszóházunk. Míg a ’recycling’ azaz újrahasznosítás során a használt tárgy valamilyen kémiai vagy fizikai beavatkozás útján, formáját megváltoztatva kerül hasznosításra, addig az upcycling eljárás során a hulladéknak minősített tárgy megőrzi eredeti küllemét. Ez a módszer nem igényli egyéb energiaforrások felhasználását, így nem terheli tovább a környezetet.

A RePlacc egy újabb lehetőség, hogy a rendezvények környezetterhelése csökkenjen, miközben a laikusok is megismerkedhetnek a környezetbarát gondolkodásmód egy érdekes szeletével.

A „Re-cuccok” szemléletformáló kampány a környezettudatos szemlélet és gondolkodásmód erősítését kívánja megcélozni a különböző rendezvényeken. A nagy számban, és gyakran igen nagy résztvevőszámmal megrendezett szakmai, kulturális és közösségi rendezvények környezeti terhelése nagy mértékű, miközben azonos, vagy kisebb költséggel, jóval környezetkímélőbb megoldások is léteznek.

Lelkes és a hulladékcsökkentésben elkötelezett tervezők jelentkezését is várjuk. Van ötleted ami nekünk még nem jutott eszünkbe? Beszéljük meg, hátha van kapcsolódási pont.

Nulla hulladékot! – az anyagtakarékosság elvével dolgozunk, a RePlacc alapanyaga csak hulladékká vált tárgy lehet

Mindenki a saját pályáján! – ötletünk van bőven, de a RePlacc rendezvények „zöld” kiállítás elemeit tervezi, upcycling technikával hétköznapi használati tárgyakat más barátaink alkotnak

Természetesebben! – ha nem találunk megfelelő hulladékot terveinkhez, akkor a természetes anyagokat választjuk (fa, papír)

Unikum! – nem iszunk előre a medve bőrére, legyen egyedi az elképzelés, a terv, utána megcsináljuk.

Amennyiben rendezvényed zöld megoldásokat szeretne, a Zöldövezet Társulás Egyesület segít benne. Játszóházunkat 2 fő RePlacc-mesterrel telepítjük és üzemeltetjük. Az unalmas műanyag csúszdák ideje lejárt, mi fenntartható megoldást kínálunk.

Nem csak játékokat tervezünk! Természetes anyagokból, ill. hulladékból készített kiállítás installációk, design pultok, elválasztó elemek elérhetőek még a RePlacc kínálatában.

Partnereink az erőforrás- és anyagtakarékosságban elkötelezett globális gondolkodású rendezvényszervezők!

Egyeztessünk tovább!

CsacsiLovak - Képzeld, a hasukban rongy van, bizton állítjuk hogy nem ették meg a nagymamát! Feküdj rájuk, pakold őket, állj föl a hátukra, szeresd őket!

A hintán sárkány vagy katicabogár? - Minden részletükben izgalmat rejtenek a hintagumik, gyerekek és felnőttek játéka. Léc, gumi, kupak, rongy… megtalálod?

Jurta - Sílécből és molinóból készítettük Keresd az ismerős feliratokat, kukucskálj be a nyílásokon, vagy pihenj meg a benti traktorgumin!

Síléc kerítés – Csúsznál vele egyet? Már mi sem… Nézd meg a színpompás kerítés-készletünket.

Kupakpuff – Hidd el, nagyon kényelmes! Ülj le, beszélgessünk egyet a környezetvédelemről!