Csapatunk

Kriszta

Lászlóné Csobay Krisztina, elnök

2007 óta dolgozom rendezvényszervezőként. 2010-ben csatlakoztam a Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesülethez, először titkár pozícióban, majd a szervezet elnöke lettem. A rendezvényszervezés környezettudatos praktikáit ezidő alatt úgy tudtam elsajátítani, kialakítani, hogy gyakorlatban vettem részt hazai prémium rendezvények szervezésében, legyen az állásbörze, zenei nagyfesztivál, gasztroprogram, vagy kulturális esemény. A Zöldövezet elnökségi posztját azért vállaltam el, mert hiszek abban, hogy képességeimet egy jó ügy szolgálatába tudom állítani, eredetileg tanító végzettségem során megszerzett tapasztalataimat felnőttek szemléletformálására fordítani. Büszke vagyok rá, hogy csapatunkkal az elmúlt 10 évben számos hazai nagyrendezvényt formáltunk környezettudatossá és tonnában mérhető hulladékmegelőzést értünk el.
Saját rendezvényeink között a Segéd-kezek karitatív csapatépítővel segítjük a rászoruló helyszíneket, így külön öröm, hogy ha minimálisan is, de hozzájárulhatok a környezetvédelmen túl más, számomra fontos területek fejlesztésében (pl. gyermek-, vagy fogyatékosügy).
2019 óta vagyok a budaörsi moshatópelenka-klub vezetője. Az újrahasználat és hulladékmegelőzés elve alapján nevelem én is a gyermekeimet, annak érdekében, hogy az ő jövőjük is biztosítva legyen.

Andi

Sidóné Koller Andrea, elnök

Több mint 10 éve dolgozom a civil szférában, először kulturális, majd később környezetvédelmi területen. Az évek alatt több külföldi és hazai projekt tervezésében, írásában és lebonyolításában vettem részt. Civil szervezeti vezetőként sok tapasztalatot szereztem a szektor munkásságával, működésével és gazdasági dolgaival kapcsolatban. A Zöldövezetnél először önkéntesként, majd gazdasági munkatársként, végül pedig alelnökként tevékenykedtem. Jelenleg az Egyesület társelnökeként irányítom az operatív folyamatokat és a gazdasági ügyeket.

Panka

Domonyik Annamária, alelnök

Az alapdiplomámat az ELTE-n szereztem meg, Környezetkutató szakon, később angolul folytattam tanulmányaimat a Bodenkultur für Wien egyetemen, ahol megszereztem környezetmérnök mester diplomámat. A mesterképzésem alatt volt lehetőségem egy szemesztert a prágai egyetemen eltölteni. A diplomamunkámhoz Indonéziában végeztem a kutatómunkámat, ahol emellett különböző szervezetek munkáját segítettem környezettudatosság nevelésében.

Külföldi tapasztalataim után szerettem volna itthon kamatoztatni a megszerzett tudásomat, és megtenni minden tőlem telhetőt, hogy Magyarországon segítsem munkámmal az ország hulladék csökkentését, az emberek tudatosságának növelését a környezetvédelemmel kapcsolatban.

A karrierem során volt alkalmam multinacionális cégeknél megtanulni, hogyan kell csapatban dolgozni, csapatot vezetni. Először a HUMUSZ Szövetségnél, később a Zöldövezetnél önkénteskedtem. A zöldövezetes projektek alkalmával beleláthattam a civil szervezet csodáiba, megkedveltem a csapatot, megismertem a szervezet szemléletét, amivel teljes mértékben azonosulni tudtam. 2021 nyara óta azt hiszem, megtaláltam a helyemet, teljes állásban lettem tagja az egyesületnek.

Bálint

Molnár Bálint

2003-ban végeztem a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Karán kertészmérnökként. Természet iránti kötődésem már ekkor is megvolt. Később a Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karán folytattam tanulmányaimat, ahol szembesültem Magyarország környezetvédelmi helyzetével. Már ekkor világossá vált számomra, hogy megfelelő tájékoztatás hiányában az embereknek esélyük sincs igazán tudatos életet élni e téren. 2019 nyarán lettem tagja a Zöldövezet Egyesület tettre kész csapatának. Sosem voltam tipikus "irodai munkás", ezért nagyon örültem a lehetőségnek. Hiszem, hogy a valódi szemléletformálás az íróasztal mögül nem valósulhat meg, csakis terepi munkával. Itt végre úgy érzem, hogy projektjeinken keresztül hasznos tudást tudunk megosztani a résztvevőkkel.

Axi

Némethné Kavecsánszki Alexandra

Debrecenben végeztem természetvédelmi mérnökként, majd Gödöllőn hulladékgazdálkodási technológusként és környezetgazdálkodási agrármérnökként. Önkéntesként 2007 óta a Farmosi békamentők csapatát erősítem. Tanulmányaimat követően 2011-ben a Humusz Szövetségnél kezdtem civil pályafutásomat. Itt oktatási programvezetőként, pályázati projektek koordinátoraként, valamint a közép-magyarországi régió Zöld Óvoda és Ökoiskola program mentorakénvoltam jelen. 2018-ban kerültem a Zöldövezethez az Ökotipegő projekt kapcsán.

Erika

Német Erika

Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem fizikushallgatója vagyok, korábban minden vágyam az volt, hogy csillagász legyek. Időközben viszont rájöttem, hogy sokkal közelebb áll hozzám a környezetvédelem és a szemléletformálás. Mondhatjuk, hogy ez a szívügyem.  A környezetvédelem iránti elkötelezettségem 2018 elején kezdődött, amikor elköltöztem a szüleimtől, és először tudatosult bennem, hogy mennyi felesleges szemetet termelek. Elkezdtem kiiktatni az egyszerhasználatos eszközöket az életemből, és szépen lassan teljes szemléletváltáson estem át. Azóta pedig igyekszem a családomat és barátaimat is ebbe az irányba terelgetni, több-kevesebb sikerrel. Korábban Szeged egyik csomagolásmentes boltjában dolgoztam, szabadidőmben a WWF önkéntese vagyok, most pedig úgy érzem, megtaláltam a helyem a Zöldövezet csapatában.

Timi

Taligás Tímea

Gyerekkorom óta rendkívül kíváncsi vagyok. Mindig is érdekelt a minket körülvevő környezet, a kapcsolat a dolgok között, az ok-okozati összefüggések és az emberek. Így keveredtem az ELTE-re, ahol környezettan alapszak után környezettudomány mesterszakon diplomáztam. Az egyetemen mentorként segítettem az új hallgatókat, miközben a légkör és vizeink szennyeződéseit vizsgáltam. Egyetem után az akadémián kutatóként dolgoztam, ahol rájöttem, hogy jobban megy az emberekkel való kommunikáció, a szervezés, rendszerezés, így közel maradva a kutatáshoz projekt referensként segítettem egy új kutatóműhely munkáját. A projekt végeztével még kézzelfoghatóbb, gyakorlatiasabb dolgot kerestem, így találtam a Zöldövezetre. 2022 júniusa óta erősítem a csapatot programvezetőként, de emellett lehetőségem van átadni a környezetünkkel és annak megóvásával, a megelőzéssel kapcsolatos tudásomat.   

Eszti

Mojznerné Gulyás Eszter

2017-ben egy nagyobb volumenű rendezvényzöldítés alkalmával kerültem kapcsolatba az Egyesülettel, és azóta is kisebb megszakítással a csapat tagjaként az újrapohárral foglalkozom. Főállásban óvodapedagógusként dolgozom, és két gyermekemet nevelem. 

Mind a munkámban, mind a magánéletben igyekszem a gyerekeket környezettudatosságra nevelni. 

Odafigyelek, hogy a lehető legkevesebb szemetet halmozzuk fel. Szeretek barkácsolni, újrahasznosítani régi bútorokat, ruhákat, és mindent, amit lehet! 

Bogi

Kiss Boglárka

Első ránézésre egyszerű matematikuspalántának tűnhetek, de 2019 nyarán történt velem valami nagyon jó. A Zöldövezet kikukázott szürke mindennapjaim kommunális konténeréből, s azóta nem is szabadulunk egymástól. Rögtön megtetszett a fáradhatatlan tenni akarás, töretlen lendület és jókedv, ami a csapatot jellemzi.

Számos értékes embert volt alkalmam megismerni a különböző projektek folyamán, és ezáltal egy – mind szakmailag, mind emberileg – inspiráló közegre leltem.

Tagadhatatlanul korunk egyik legégetőbb kérdése a környezetvédelem; a Zöldövezet pedig erre a kérdésre olyan válaszokat ad, amelyeket érdemes meghallani és kiállni mellettük. Hiszem, hogy megfelelő edukációval lehetséges a szemléletváltás, szeretem, hogy egy-egy projekt eredményét látva szignifikánsnak érezhetem magam.

2022 nyarán önkéntesből munkatárssá avanzsáltam. Bízom benne, hogy még sokáig együtt építhetjük a jövőt.