Eco superhero

Eco superhero - Öko-szuperhős projekt

Bodza Sára és Galagonya Gergő kalandjain keresztül az óvodás korosztály számára megérhető módon ismertetjük meg a gyerekeket a bonyolult, sokszor összetett ökológiai problémákkal. A képregényt képező mese alapját Egyesületünk szakemberei írták. Célunk, hogy egy hasznos kézikönyvet adjunk a pedagógusok kezébe.

A képregény hangoskönyv változatban is elérhető, annak érdekében, hogy látássérült kisgyermekek számára is élvezhető legyen. A hangoskönyv változatát ingyenesen kiküldjük, kérjük keressen minket!

Témáink:

1. Hulladékgazdálkodás és szelektív hulladékgyűjtés,

2. Tudatos fogyasztás és az éhezés felszámolása

3. Megújuló energia

4. Természetvédelem

5. Globális klímaváltozás és víz alatti élet.

bodza és galagonya

Az Öko-szuperhős képregény és projekt a lengyel Fundacja Strefa Inspiracji i Rozwoju koordinálja, és a szlovák SYTEV és a magyarországi Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület (Zöldövezet) együttműködésével valósul meg. A projekt célja, hogy növelje az óvodások tudatosságát az ökológiai kérdésekről, és jó, környezetbarát szokásokat alakítson ki. 


A projekt fő célkitűzései:
1. A helyi és globális környezeti kérdésekkel kapcsolatos tudatosság növelése az
óvodások körében.
2. A regionális stratégiák oktatása és fejlesztése a környezetvédelem, az
éghajlatváltozás és a fenntartható fejlődés területén.
3. Környezettudatos attitűdök és a környezettel kapcsolatos közös felelősség
kialakítása és megerősítése.

 

Az Eco Superhero - ÖKO Szuperhős projektet Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia kormánya közösen finanszírozta a Visegrádi Pályázati támogatással a Nemzetközi Visegrádi Alap keretén belül. Az Alap célja olyan projektek támogatása, melyek a fenntartható regionális együttműködést segítik elő Közép-Európában.