A SuPERT jelölték az év projektje díjra

Lead kép
fenntartható mensi stand
Lead szöveg
Egyedüli magyar projektként jelölték a Zöldövezet Társulás SUstainable PERiods projektjét az International Visegrad Fund által támogatott programok között. Hatalmas élmény volt megvalósítani a programot, szuper amilyen eredményt elértünk és ezt megkoronázná ha még a szavazást is megnyernénk!

Itt tudsz RÁNK szavazni, kérünk, LIKEolj minket! 1 like a videó alatt = 1 szavazat!

Elképesztően büszkék vagyunk, hogy Fenntartható menstruáció projektünket érdemesnek találta a zsűri, hogy elnyerje az ÉV Visegrádi Alap projektje díjat. A SuPer legfontosabb eseményei és eredményei:

  • Készítettünk egy lányoknak, nőknek szóló hiánypótló összefoglaló anyagot a menstruációról, az egyszer használatos termékek negatív hatásairól, az újrahasználható termékek típusairól, mely elérhető 5 nyelven az 5 partnerországban.

  • Készítettünk egy, a hazai gyártókat, webshopokat soroló gyűjteményt, melyet a kiadány végén is közzétettük, illetve letölthető weblapunkon is. Elkötelezettek vagyunk a hazai kisvállalkozások támogatásában.

  • Összeállítottunk egy ingyenesen letölthető workshop anyagot gimnazisták és felsőoktatási intézmények, női csoportok számára a fenntartható menstruációról. Célunk, hogy minél több női kör tudja akár saját magát is edukálni a környezetbarát menstruációs termékek kapcsán mind az 5 résztvevő partnerországban.

  • Workshopokat és előadásokat tartottunk 5 országban, ahol az eldobható, egyszer használatos menstruációs termékek problémáiról beszéltünk és bemutattuk a fenntartható menstruációs termékeket.

  • Időtálló információs videós tartalmakat tettünk közzé 5 országban a fenntartható menstruációs termékekről.

  • Létrehoztunk egy ingyenes social media toolkitet, amellyel bármely ország meg tudja szervezni látványos kampányát a fenntartható menstruáció témájában.

A projekt idei záróeseménye és egyik csúcspontja volt a fantasztikusan sikerült workshopunk - nézzétek csak, milyen visszajelzéseket kaptunk róla! 

“Igazi női energiák szabadultak fel, mindenki megoszthatta a tapasztalatait, amitől még természetessebbé vált. Választ kaptam a kérdéseimre, amik miatt eddig féltem nyitni a fenntartható eszközök felé - most viszont már alig várom, hogy kipróbálhassam őket! Köszi, hogy ott lehettem, szuper, hogy csináljátok!” (Zsófi)

 

A mostani jelölés azért is fantasztikus lehetőség, mert a Fenntarható menstruáció témája nagyobb közönség előtt újra reflektorfényt kapna. Nagyon sokat dolgozunk azért, hogy végre ne legyen TABU a menstruáció, hiszen a társadalmunk több mint felét érinti hónapról hónapra. Az eldobható termékek egészségügyi és környezeti kockázatait pedig minden nőnek ismernie kellene, ahhoz hogy saját testükkel kapcsolatosan tudatos döntést tudjanak hozni.

Kérlek támogassátok egy like-kal szemléletformáló munkánkat. A szavazás június 3-ig tart és 2500 Euro díjjal jár a győzelem, melyet a programban részt vevő partnereinkkel fogunk edukációs programjainkra felhasználni.

Itt tudsz szavazni!

 

Nem tagadjuk, a SuPer az egyik kedvenc projektünk! Folyamatosan szervezzük a kitelepüléseket, céges programokat, ahol nőkkel, lányokkal beszélgethetünk tabuk nélkül a menstruációról. Részt vettünk a Ciklusfesztiválon, közben fejlesztjük szakmai tartalmainkat és nemzetközi programunkat is, hiszen tagjai vagyunk az International Menstrual Task Forcenak és elindult MENSY - Menstruation: Empowerment and Sustainability projekt Európai uniós támogatással, ahol 8 országgal közösen dolgozunk ki olyan edukációs anyagokat, amellyel fiatal nőket tudunk tájékoztatni a menstruációs eszközök pozitív-negatív tulajdonságairól.

Ez is érdekelhet

Az év legSuPerebb híre a menstruációról!

Lead kép
Lead szöveg
SuPer hírünk van a menstruációval kapcsolatban!
Van rá kényelmesebb, olcsóbb és környezetbarátabb megoldás, mint a betét vagy a tampon.
Mi pedig idén hatalmasat léptünk előre abban, hogy ezt a lehetőséget mindenkivel megismertessük! Évértékelő sorozatunkban tudatos intim higiénia projektünk következik.

Fenntartható menstruáció GYIK

Lead kép
Lead szöveg
A fenntarható menstruációs termékek vajon biztonságosak? Kényelmesek? Megfizethetetlenek? Tabuk nélkül válaszolunk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre!