A hónap önkéntese - január: Kriszta

Lead kép
hónapönkéntese
Lead szöveg
Kriszta évek óta aktív tagja kommunikációs csapatunknak, de szinte bármilyen feladatban számíthatunk a hozzáértésére és lelkesedésére. Ha ideje engedi, részt vesz a standoláson vagy a hulladékmentésen – sőt, ahogy azt tavaly nyáron a Nemzeti Atlétikai Központ eseményein bizonyította, ha kell, felváltva, ahol épp nagyobb szükség van rá :) Az alábbiakban a Krisztával készült miniinterjút olvashatjátok.

1. Mivel foglalkozol? 

Alapítványoknak dolgozom marketingesként. 4,5 éve váltottam erre és minden percét élvezem! :) Szeretem, hogy nap mint nap látom a kézzelfogható eredményét, ráadásul jólelkű emberekkel vagyok kapcsolatban: az alapítványok munkatársaival és a támogatókkal. 

2. Milyen szervezeteknél önkénteskedsz? 

Rendszeresen csak a Zöldövezetnél, de pl. az ukrán menekültek ellátása kapcsán több szervezetnél is megfordultam néhány alkalommal. 

3. Mióta vagy önkéntes a Zöldövezetnél? 

2021 év elején alakult meg a kommunikációs önkéntes csapat, abba csatlakoztam be először aktívan. 

4. Miért szeretsz (itt) önkénteskedni? 

A klassz társaság miatt és leginkább azért, mert sok-sok hasznos dolgot tanulok a feladatok során. Ez motivál, hogy lépésenként bevezessek én is környezetbarát "működéseket" a saját életembe. 

5. Milyen szempontok alapján döntöd el, hogy jelentkezel-e egy feladatra? 

Többnyire az dönt, hogy ráérek-e, és hogy mennyire érzem úgy, hogy hasznos tudok-e lenni abban a feladatban. 

6. Miért fontos számodra az önkéntesség? 

Úgy érzem, hogy nagyon jó életem van, sok szempontból szerencsés vagyok, és ebből jó érzés “visszaadni” azoknak, akiknek valami miatt nehezebb. Másrészt így kipróbálhatok olyan dolgokat - például a hulladékválogatást -, amit állandó munkaként nem végeznék, de érdekes belekóstolni (mármint nem a hulladékba :) )

7. Mi volt a kedvenc feladatod? 

A Pocca Piknik egy nagyon jó hangulatú program volt, és persze az Atlétika VB is egy különleges esemény. Ezeken a rendezvényeken a gyerekeknek szóló standnál voltam, és jó volt látni, hogy ők mennyire okosak és nyitottak a környezetvédelmi témákra. 

8. Melyiket választod: kutya vagy macska? 

Félek a kutyáktól... De ha egyszer lesz kertes házam, akkor jöhet mindkettő. Lakásban csak halakat tartok :) 

9. Mi a hobbid? 

Mostanában leginkább az utazás, aminek minden része - a készülődéstől, tervezgetéstől kezdve a későbbi fényképnézegetős visszaemlékezésig - jó élmény!

 

Nagyon köszönjük a munkádat, Kriszta! 


Ha kedvet kaptál az önkénteskedéshez, jelentkezz itt!