A hónap önkéntese - április: Anikó

Lead kép
A hónap önkéntese
Lead szöveg
Áprilisban olyan személyt választottunk a Hónap Önkéntesének, aki már több mint 1 éve aktív tagja a kommunikációs önkéntes csapatunknak. Dusza Anikó hétről hétre részt vesz a megbeszéléseken, kutatómunkát végez és cikkeket ír különböző témákban. Ezeken kívül pedig, amikor ideje engedi, másban is segítő kezet nyújt: fordítás, adminisztráció, újabban pedig grafikus feladatokban is. Az alábbiakban a vele készült mini-interjút olvashatjátok.

 

1. Mivel foglalkozol? 

Egy nagy telekommunikációs multinál hivatalosan "machine learning specialist". Gyakorlatban mesterséges intelligencia feladatom még nem nagyon volt, igazából biteket tologatok ide-oda.

 

2. Milyen szervezeteknél önkénteskedsz? 

Csak a Zöldövezetnél, illetve, ha látok egyszeri felhívásokat, ahol tudok segíteni, ott be szoktam szállni – fuvaroztam már macskaalmot, macskakaját vagy gyógyszert is. 

 

3. Mióta vagy önkéntes a Zöldövezetnél? 

2022. eleje óta. 

 

4. Miért szeretsz itt önkénteskedni? 

A kommunikációs csapatot erősítem, és nagyon szeretem, hogy sokrétűek a témák és sokat lehet tanulni a különböző témakörökben, pl.: hulladékkezelés, az egyes élőlények, pl. méhek hatása a környezetre, spórolási trükkök stb. Most lesz képszerkesztési feladatom is, ami azért izgi, mert kevés tapasztalatom van benne, de rég ki akartam próbálni. 

 

5. Milyen szempontok alapján döntöd el, hogy jelentkezel-e egy feladatra? 

Leginkább a szabadidőm függvényében – amiből mostanság nincs olyan sok szerencsére :)

 

6. Miért fontos számodra az önkéntesség? 

Nem tudom, néha nekem kis dolgokon egy másik ember számára fontos dolog múlhat. Önkénteskedni egy picit más, mint csak úgy váratlanul segíteni valakinek, de valahol ugyanazok az energiák jelennek meg benne. Persze emellett van közösség, tanulsz, de jó egy pillanatra azt érezni, hogy attól, amit teszel, a világ egy picit jobb hely lett. 

 

7. Mi volt a kedvenc feladatod? Mivel tevékenykedtél ebben a hónapban? 

Volt egy mosipelusos fordítás, azt nagyon szerettem – az egy-két hete volt. Meg szeretek adatokat gyűjteni vagy tényellenőrzést csinálni. 

 

8. Melyiket választod: kutya vagy macska? 

Ha azt mondanám, hogy kutya, a macskám megölne :) A viccet félretéve, szinte minden állatot szeretek, de már illik rám a „crazy cat lady” elnevezés. A cicám a Zöldövezetes online meetingek rendszeres szereplője is. 

 

9. Mi a hobbid? 

Sok hobbim van. Évekig hastáncoltam, egyébként elég komoly szinten, de ez egy súlyos térdsérülés miatt épp felfüggesztett státuszban van. Koreai nyelvet tanulok, idén elkezdtem citerázni, illetve kollázsokat készítek. Az utóbbi művészetterápia miatt került az életemben, pár hete a terápiavezetőnek nyílt egy kiállítása, amin az én alkotásaim közül is kiállítottak párat. Az újabb mániám a tarot kártya, elkezdtem ezt is tanulni – utóbbival vannak komolyabb terveim is. Egy kicsit el szeretnék menni önismeretben támogató irányba – ez ennek az első lépése. 

 

Nagyon köszönjük a munkádat! 


 

Te is kedvet kaptál? Jelentkezz önkéntes csapatunkba!
http://zoldovezet.info/form/jelentkezz-zoldovezet-onkentesne