A hónap önkéntese - március: Anita

Lead kép
A hónap önkéntese
Lead szöveg
Március önkéntese, Német Anita lassan egy éve jelen van a Zöldövezet Társulás életében. Azóta aktív tagja a rendezvényzöldítő csapatunknak, Segéd-kezek koordinátorunk, lelkes környezeti nevelőnk, de legfőképpen a házi grafikusunk, hiszen mindig talál időt arra, hogy megvalósítsa az ötleteinket. Az alábbiakban a vele készült miniinterjút olvashatjátok.

 

1. Mivel foglalkozol?  

Jelenleg az Ikeánál dolgozom konyhatervezőként, de végzettségemet tekintve belsőépítész és grafikus/illusztrátor vagyok. A Zöldövezetnél sokszor vállaltam emiatt kreatívabb feladatokat is.  

 

2. Milyen szervezeteknél önkénteskedsz?  

Még csak a Zöldövezetnél önkénteskedtem, és lehet, hogy ez borzalmasan hangzik, de a barátságos légkör és a sokszínű feladatok miatt egyelőre nem is tervezek más szervezeteknél önkénteskedni.  

 

3. Mióta vagy önkéntes a Zöldövezetnél?  

Tavaly június óta. Akkor mondtam fel az előző munkahelyemen, szóval nyáron szinte kizárólag a Zöldövezettől kapott munkákkal foglaltam el magam.  

 

4. Miért szeretsz itt önkénteskedni?  

Imádom, hogy a munkák alkalmával mennyire jó szokott lenni a hangulat. Rengeteget tanultam a környezettudatosságról az elmúlt hónapokban, és ennek is nagyon örülök.  

 

5. Milyen szempontok alapján döntöd el, hogy jelentkezel-e egy feladatra?  

A legfőbb szempont az szokott lenni, hogy elég időt tudok-e szánni a feladatra, és szeretem, ha egy feladat igényel némi kreativitást.  

 

6. Miért fontos számodra az önkéntesség?  

Szeretem magam hasznosnak érezni, és hogy tényleg fontos az, amit csinálok.  

 

7. Mi volt az eddigi kedvenc feladatod? 

A kedvencem az összes közül, a Zöldövezet legnagyobb Segéd-kezek csapatépítőjére való felkészülés volt, nagyon sok rajzolós/szerkesztős feladatot kellett megcsinálnom, és jó volt nézni, ahogy az ötletek megvalósulnak.  

 

8. Melyiket választod: kutya vagy macska?  

KUTYA! A macskák is aranyosak, de a kutyák kisugárzása sokkal nagyobb hatással van rám, meg őket valahogy jobban értem. Van egy kis tacskóm, róla – aki találkozott már velem, – biztosan látott képet is.  

 

9. Mi a hobbid? 

Húúha, szeretem a kreatívabb hobbikat, például rajzolni vagy festeni, szeretek olvasni, ha egy nyugisabb kikapcsolódásra vágyom; imádok sportolni, főleg futni, jógázni vagy falat mászni (ez utóbbit csak pár hónapja kezdtem, de elképesztően feltölt) vagy bármi aktívabb időtöltést (a rendezvényzöldítés is ilyen, ez itt a reklám helye). 

 

Ezúton is nagyon köszönjük a munkádat! 



Te is kedvet kaptál? Jelentkezz önkéntes csapatunkba!
http://zoldovezet.info/form/jelentkezz-zoldovezet-onkentesne