300 fő dolgozott a Segéd-kezek programban

Lead kép
1
Lead szöveg
Áprilisban és májusban összesen 300 fő segítette szociális és oktatási intézmények megszépülését. Kertészkedtünk Kamaraerdőn és Rákospalotán, felújítottunk a MÁV telepen és Újpesten. Dolgos napokon vagyunk túl!

A Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület új programja, a Segéd-kezek kaláka 4 helyszínen segített az elmúlt időszakban.


Jártunk a Rákospalotai Leányneveldében, ahol az önkéntesek festettek, komposztot hordtak, sövényt nyírtak, virágot ültettek, és palánták helyét ásták fel a mintegy 6 hektáros kertben. A Zöldövezet csapata irányította a munkát, hogy valóban hasznos legyen a karitatív munka.
 

A Kamaraerdei Idősek Otthona vezetőjének elmondása szerint, egy álom valósult meg a segítő munkával. Az önkéntesek mintegy 15 m3 sittet számoltak fel, gereblyéztek, ültettek, valamint a főépület előtt rendbe rakták az elburjánzott kertet. Azokat a feladatokat végeztük el így, amelyekre a lelkes gondnok gárdának már nem jut ideje és ereje. Munkánkért cserébe még ebédre is megvendégeltek minket, melyet ezúton is köszönünk!
 

Az újpesti Vadgesztenye bölcsőde udvara úgy megszépült, hogy a teremből kijövő gyerekek ámultak-bámultak. Színes lett a kerítés, mesefigurák kerültek az unalmas szürke falra, megújult a homokozó, és a barna kopott játékvonat immáron piros-kék-sárga színekben várja "vezetőit".
 

A MÁV-telepen raklap bútorokat ácsoltunk, újrafestettünk kopott autógumi játékokat és padokat, kerítést készítettünk, valamint festettünk: tisztasági festés a folyosón, javító festés a lány wc-ben és megannyi új színes minta a folyosó másik oldalára. Hétvégén megszáradt, és hétfőn már kaptuk is az igazoló fotókat a gyerekekről: jó munkát végeztünk!
 

 

Aki nem hiszi, járjon utána fotóalbumainkban!

q

2

3

4