Kövess minket a Facebookon!

Elindult a Tudatos Intim Higiénia hét!

kamp A Zöldövezet Egyesület szervezésében Magyarország is csatlakozik a 2020. október 19-25. között az EnvironmenstrualWeek nemzetközi kampányhéthez. A kampány célja, hogy felhívjuk a figyelmet az intim higiéniai termékek környezeti, egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatásaira, illetve jogalkotói szinten is szeretnénk jelentős változásokat elérni az újrahasználható termékek támogatásában.


Egyedülálló mosható pelenka kölcsönző indult a Zöldövezet gondozásában

mosikölEgy kisgyermek születésétől szobatisztaságáig kb. 1,5 tonna veszélyes hulladékot termel az eldobható egyszer használatos pelenkákkal. Ha megvizsgáljuk, hogy 2017-ben csak Magyarországon 91.600 gyermek született, akkor 100.000 tonna veszélyes hulladéról beszélünk. A Zöldövezet újrahasználható mosható pelenkát népszerűsítő programjával ezt a hulladékmennyiséget szeretné megelőzni a hazai hulladéklerakókból.


Így babázunk mi - peluskölcsönző

Elindult a Zöldövezet Egyesület mosható pelenka kölcsönzője! mosi2 Magyar anyukák által készített mosható pelenka csomagjainkat azért hoztuk létre, hogy a családok otthon tudják kipróbálni, melyik típus a legmegfelelőbb a kisbaba számára.


Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Segéd-kezek


A Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület kaláka-programja.

A kaláka a rászorulók javára közösségben végzett, hasznos, alkotó munka örömét jelenti. Célunk, hogy nagy cégek dolgozóinak rendhagyó csapatépítő eseményeket szervezzünk. Kiszakítva őket a megszokott irodai közegből, a napi rutin helyett kihívásokkal teli munkát végezhetnek. Itt mindenki kipróbálhatja magát, és a csapat együtt oldja meg a feladatot egy rászoruló intézményben, kertben, vagy természetvédelmi területen.

Milyen önkéntes munkákat szervez a Segéd-kezek?

Különösebb szaktudást és gépesítést nem igénylő, kézi szerszámokkal elvégezhető feladatokat végzünk. Kertészkedés, virágültetés, kerítés-, vagy falfestés, képek pingálása, játszótér felújítás, természetes környezetet helyreállító és élőhely-megóvó munkálatok. Fontos, hogy csak olyan és annyi munkát tervezünk, amit a nap végére biztosan be tud fejezni a csapat, és az elkészült festés, kertészkedés vagy rendrakás igazán látványos, érdemi előrehaladást jelent a nap végén. Az önkénteseket nem hajszoljuk a végkimerülésbe: célunk, hogy 3-4 órányi fizikai munka után mindenki jóleső fáradtsággal és elégedettséggel fejezhesse be a kalákát!

Csapatlétszámok

15-200 fő/alkalom között, akár több napra elosztva. Fontos, hogy a helyszínt úgy választjuk ki, hogy a munkamennyiség a létszámhoz illeszthető legyen.

Kiknek ajánljuk?

Olyan cégeknek,
- ahol a CSR jelentés, nem csak egy kötelezően kiadandó dokumentum
- akik dolgozóik szemlélet formálásában aktívan részt vennének
- ahol a közösen végzett tevékeny munka öröm
- ahol fontosabb a közös jótékony munka, mint egy bowling-party
- akik jó példával járnak el más cégek felé is.

A fogadó helyek olyan természetbeni, látható, kézzelfogható, azonnali segítséget kapnak a Segéd-kezek önkénteseitől, amelyre nekik se pénzük, se emberük, se idejük. A megújuló területek-helyiségek a dolgozók számára örömet jelent, az önkéntes csapatok pedig találkozhatnak munka közben azokkal az emberekkel, akikért dolgoznak éppen. Emberi kapcsolatokat építő, érzékenyítő szerepe van a Segéd-kezek kalákának, hiszen közös célunk egy jobb világ építése. A Segéd-kezek a Zöldövezet Társulás Egyesület fiatal csapatának egyik kedvenc programja!

Kapcsolat: info<kukac>zoldovezet.info

További információ: www.seged-kezek.hu

csapatkép