Ami nem szivárog ki... Beszéljünk a menstruációs oktatásról!

Lead kép
menstrual panel discussion
Lead szöveg
Aggódsz a menstruációs szegénység hatásai és az egyszer használatos menstruációs termékek környezeti következményei miatt? ♻️

Szeretnél többet megtudni a menstruációs oktatásról és arról, hogyan hozhatunk létre egy igazságosabb és fenntarthatóbb jövőt? 🌎 Akkor ez az online panelbeszélgetés Neked szól!

Ez az esemény az Environmenstrual Week 2024 kampány része.

Az online panelbeszélgetésben a menstruációval kapcsolatos oktatás fontosságáról, a menstruációs szegénység kihívásairól és a fenntartható menstruációs termékek előnyeiről fogunk beszélni.

Az esemény Zoom-on kerül megrendezésre, amelyhez a ezen a linken keresztül lehet csatlakozni.

Az esemény angol nyelven zajlik, a beszélgetők különböző európai országokból érkeznek:

  • Nastya Podorozhnya (Lengyelországban élő női menekültek támogatására szolgáló szervezet alapítója): A menstruációs szegénység témáját mutatja be nekünk az ukrán menekültek körében és azt, hogy kezdeményezésük hogyan foglalkozik ezzel a problémával.

  • Zilka Spahić Šiljak (társadalomtudományi, emberi jogi és békeaktivista docens): Boszniai egyetemeken végzett legnagyobb menstruációs szegénységre vonatkozó tanulmány eredményeit mutatja be.

  • Abi O'Callaghan Platt (az Erasmus+ projekt koordinátora, Menstruáció: Esélyteremtés és fenntarthatóság (MENSY)): A menstruációs szegénységről, a menstruációs eszközök környezeti hatásairól és a lehetséges megoldásról mutatja be 8 ország munkáját a MENSY projekt keretében.

  • Jo Linehan (a Sunday Times klímamellékletének szerkesztője): Az egyszer használatos menstruációs termékek környezeti hatásairól és a menstruációval kapcsolatos tabuk problémáit mutatja be.

Elismert előadóink a menstruációs egészség, fenntarthatóság és egyenlőség égető kérdéseiről fognak beszélni, úgymint:

  • Menstruációs szegénység: A menstruációs szegénység globális gyakorisága és hatása, különösen a menekült nők és a kisebbségi közösségek körében.

  • Fenntartható menstruáció: Az újrahasználható menstruációs termékek előnyei és azok elfogadásának kihívásai, beleértve a környezeti aggályokat és a kulturális akadályokat.

  • Menstruációs oktatás: A teljes körű menstruációs oktatás fontossága az iskolákban és közösségekben, valamint szerepe a nők, lányok és menstruálók saját testükkel kapcsolatos döntéseik körében.

  • Szakmai tevékenység és jogszabályi változtatások: Az egyének, szervezetek és kormányok szerepe a menstruációs egészségügyi kérdések kezelésében és a fenntartható gyakorlatok előmozdításában.

Csatlakozz hozzánk egy informatív és inspiráló beszélgetéshez a menstruációs egészség, fenntarthatóság és egyenlőség ügyében!

A beszélgetés időpontja: 2024. október 21. 19:30


Az eseményt az Environmenstrual Week 2024 kampány részeként és az Erasmus+ projekt partnerei szervezik: VOICE(Írország) - projekt koordinátor, Zelena akcija / Friends of the Earth Croatia (Horvátország), REZERO (Spanyolország), WEN (Egyesült Királyság), Greenzone (Magyarország), ZERO (Portugália), WECF (Hollandia) és ZWLviv (Ukrajna) - projekt partnerek.

A projektet az Erasmus+ program finanszírozza (Programme Erasmus+ Action Type KA220-ADU - Együttműködési partnerségek a fiatalok területén) a Leargas, az ír nemzeti ügynökség vezetésével. A projektben és a projektaktivitásokban kifejtett nézetek kizárólag a Zelena akcija / FoE Croatia és a projektpartnerek felelőssége, és nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió nézeteit.