Kávézz velünk - hulladékmentesen!

Lead kép
kávékihívás
Lead szöveg
Kávé-kihívást indítunk! Ne aggódj, nem fogunk arra kérni, hogy egyáltalán ne kávézz... Mi is isszuk, szeretjük. De tegyük ezt úgy, hogy közben nem termelünk irdatlan mennyiségű szemetet! Miért fontos ez? Olvass tovább!

Mi az: 13 percig használod és utána évtizedekig szennyezi a környezetet? 

Talán nem erre tippelnél először, de ez bizony a kávéspohár!

Felfoghatatlan mennyiségű eldobható kávéspoharat használunk el naponta. Legnagyobb részük pedig a hulladéklerakón végzi. Bár műanyag helyett ma már sok helyen “papír” poharat adnak, ez sajnos nem megoldás. 

Hogy miért?

Csak próbáld ki otthon, mi történik, ha papírba öntöd a kávédat. Nem sokáig élvezheted, gyakorlatilag pár perc múlva már moshatod fel a padlóról. Ez történik az elviteles kávéddal is? Nem bizony, mégpedig azért, mert a “papír” pohár valójában be van vonva egy vékony műanyag réteggel. Így nem ázik át - viszont nem is újrahasznosítható.

A magyarok 76 százaléka iszik legalább egy kávét naponta. Mi is szeretjük.

De tehetjük ezt úgy is, hogy közben nem termelünk irdatlan mennyiségű szemetet.

  • Ha csak lehet, fogyasszuk el otthon! Egészségesebb is, mint munkába menet az utcán lehörpinteni.
  • Ha máshol kávézunk, kérjük helyben fogyasztásra
  • Ha mindenképp magunkkal akarjuk vinni, legyen nálunk hozzá saját elviteles bögre - ma már sokféle méretben és színben kapható.

A következő heteket a Zöldövezetnél is a kávénak szenteljük - mármint nem a fogyasztásának, hanem a környezettudatossággal összefüggő oldalának. Lesz szó fair trade kávéról, a kávézacc újrahasznosítási lehetőségeiről, és természetesen a hulladékmentes kávézás fontosságáról is. 

Kövess minket közösségi média oldalainkon, segítsd, hogy az üzenet minél több helyre eljusson! Ha használod a #kávékihívás2024 hashtaget, akkor a kampány végén kisorsolt utalványok egyike a TIÉD lehet! A kampány időtartamát meghosszabbítottuk, május 10-ig várjuk a képeket!

Instagram oldalunk

Facebook oldalunk