Így tegyél valóban betartható újévi fogadalmakat!

Lead kép
Újévi fogadalom
Lead szöveg
A betartható újévi fogadalom pont olyan, mint egy jó célkitűzés: konkrét, mérhető, elérhető, releváns és időhöz kötött. Most ahhoz adunk néhány tippet, hogyan tehetsz ilyen fogadalmakat a környezetvédelem terén - és hogyan tarthatod be őket egész évben!

 

Fontos, hogy reális célokat tűzz ki - apró, de konkrét lépéseket, amik egy hétnél tovább is tarthatók. Érdemes leírni és nyomon követni a teljesítést, valamint egyszerre egy dologra koncentrálni - és nem rögtön 180 fokos fordulatot várni magadtól.

Például a “hetente csak 1x fogok húst enni” könnyebben teljesíthető, mint az, hogy “holnaptól vegán leszek”, és sokkal konkrétabb, követhetőbb, mint a “mostantól kevesebb húst fogyasztok” - így több esély van, hogy valóban meg tudod valósítani!

Ha idén környezettudatosabb életet szeretnél, például ezekből a fogadalmakból válogathatsz: 

  • Havonta 1x csomagolásmentes boltban fogok bevásárolni! 

 Ahelyett, hogy “kevesebb csomagolt terméket veszek”, ez egy tartható és ellenőrizhető fogadalom.

  • Eldobható higiéniás termékek helyett veszek újrahasználhatókat!

Ha ilyet fogadsz meg, ne halogass, hanem rögtön nézz is utána, pontosan mit és honnan tudsz beszerezni! Mosható kozmetikai korong, intim higiéniás termékek stb. - mind-mind kényelmes, praktikus és hulladékmentes megoldások a fürdőszobában!

  • Saját kulacsot viszek magammal mindenhova! 

Ennek a betartásához jó ötlet lehet a naptárunkban “kipipálni” minden olyan hónapot, amikor nem vettél palackos vizet, üdítőt. Ez sikerélményt és motivációt ad.

  • Beszerzek itthonra külön kukákat a szelektív hulladéknak / komposztnak 

Itt is fontos, hogy rögtön tervezd is meg a tárolók helyét és nézz után, rendeld meg.

 

Te mit fogadsz meg idén?