Itt vannak 2023 legemlékezetesebb pillanatai!

Lead kép
2023
Lead szöveg
Nem mindennapi élményekben lehet része az embernek, ha a Zöldövezet Társulással dolgozik! Utazás Amszterdamba, találkozás az atlétikai világbajnokság érmeseivel, előadás a Corvinuson…
Az év utolsó napján tartsatok velünk, ahogy munkatársaink és önkénteseink felidézik azokat a különleges helyeket, élményeket, találkozásokat, amiket a Zöldövezetnél végzett munkájuknak köszönhetnek.
1. Legjobb élményem, amiben biztos nem lett volna részem, ha nem a Zöldövezetnél dolgozom

Panka: A Corvinuson előadni hatalmas élmény volt!

 

Erika: A szegedi Segéd-kezek, mert a Csillagvizsgálóban segédkeztünk, és az a hely különösen közel áll a szívemhez.

 

Gabi: Egyértelműen Paloznak! Az csak hab a tortán, hogy "munkaidőben" végigtáncolhattam 3 napot :) de ennyi sok, kedves, értékes emberrel régen találkoztam, akikkel nagyon hamar egy húron pendültünk. Szóval csuda élmény volt minden nap!

 

Andi: A tápiószentmártoni pallósor építés. 

 

András: MINDEN nem oda illő dolgot kiválogattunk az adott rendezvény hulladék kupacából

 

Kriszta: Charity Fest Főzőversenye, amit megnyertünk a hazai alapanyagokból készített bablevessel.

 

Évi: Egész napos munka az erdőben a természetvédelmi önkéntes programunkkal.

 

 

2. Legkülönlegesebb hely, ahova eljutottam a Zöldövezetnek köszönhetően

Edina: A pelenkahulladék csökkentéséről szóló nemzetközi szakmai találkozó Amszterdamban.

Bálint: A fokozottan védett természetvédelmi területeken végzett élőhely fenntartási munkáink alkalmával számos, a nagyközönség elől elzárt természeti kincshez kerülhettem közel. Ezek közül idén a Budaörsi Kopárok rejtett értékei voltak számomra a legkedvesebbek.

Andi: Igazán menő dolog volt a HVG Állásbörzén előadóként részt venni, de az atlétikai világbajnokság záróeseménye, ahol Krisztivel együtt voltunk, szintén különleges élményt jelentett - főleg, hogy még díjat is kapott a Zöldövezet a rendezvényzöldítő munkáért! 

Bogi: Amikor Andrással (Németh András természetvédelmi őr - a szerk.) a tápióvidéken elvitt minket sétálni, cserepeket gyűjtöttünk a szántóföldön, mindenki bokáig süllyedt a láposban, láttunk szaladni egy őzet, ami amúgy barna rétihéja volt, és megkerestük a patakot, mert ahol csobog a víz, az jelent valamit.

Kriszti: A Nemzeti Sport című lapban szerepeltem.

Szilasi Bálint: A Paloznaki Jazzpiknik és az Atlétikai VB - valószínűleg egyikre se jutottam volna ki személyesen a Zöldövezet nélkül.

Melinda: Biogazdálkodás, ahol online került bemutatásra egy cégnek, hogyan neveljünk akár a városban, a teraszunkon is zöldségeket és hozzunk létre egy kiskertet. Ország és világszerte követték a közvetítést a cég dolgozói.

 

3. Legmenőbb találkozásom egy Zöldövezet programon

Panka: Mautner Zsófi, akivel a Charity Fest főzőversenyen találkoztunk.

 

Erika: A legmenőbb találkozásom idén (is) az önkénteseink és rendezvényzöldítőink. Imádtam a paloznaki csapatot, elképesztő volt a VB-s csapat, minden külföldi és magyar, akikkel együtt dolgoztunk, aki valamilyen módon hozzátett a csapatunk munkájához.

 

Bálint: Az atlétika világbajnokságon volt alkalmam találkozni Bob Ramsákkal, a World Athletics fenntarthatósági vezetőjével.

 

Bogi: Dresch Mihály! Hatalmas zenésznek tartom és nagyon fain volt!

 

Szilasi Bálint: Több éremgyőztes sportolóval is találkoztam az atlétikai VB alatt a Zöldövezet standon.

 

Gabi: Láttam, mire vagytok képesek Ti, kedves Zöldövezetesek: le a kalappal, nekem Ti vagytok a hőseim, és a legmenőbb találkozásaim is! Nem hízelgés, puszta tények. Mind csupaszív emberek vagytok, ahogy azok az önkéntesek is, akikkel összehozott ez az év, szóval nagyon köszi, hatalmas pacsi, és ölelés, és kitartás a jövőre nézve!

 


Hasonló különleges élményekben, felemelő találkozásokban gazdag, boldog új évet kívánunk mindenkinek!

2023