BlackFriday helyett...

Lead kép
blackfriday
Lead szöveg
“60% kedvezmény! Soha nem látott akció! Szinte ingyen a tiéd lehet csak most!”

BlackFriday számtalan hihhhetetlen akcióval csábít, hogy vásároljunk minél többet. A kampány ráadásul már nem korlátozódik egyetlen napra: BlackWeekend, sőt BlackWeek is van, a facebook falat pedig hetekkel előbb elárasztják a hirdetések…

 

Mi inkább adunk pár tippet, hogyan használd ki okosan az akciókat, milyen - valóban építő - vásárlásokat érdemes erre a napra időzíteni.

De őszintén szólva, mi sokkal szívesebben csatlakozunk a BlackFriday ellenpontjaként létrejött “Ne vásárolj semmit!” naphoz. Insta storyban megtalálod vásárlásmentes élményeket adó bingónkat, itt pedig arra írtunk össze ötleteket, hogyan oldhatsz meg költekezés nélkül, kreatívan és élvezetesen olyan hétköznapi feladatokat, mint a főzés vagy az öltözködés!

  • Készíts ajándékokat otthon rendelkezésre álló anyagokból. Ezek biztos, hogy teljesen egyediek lesznek! Az alkotás közös szórakozás is lehet a családdal vagy a barátaiddal. 

  • Kísérletezz a konyhában azzal, hogy olyan ételeket készítesz, amelyekhez már meglévő alapanyagokat használsz fel. Egy zöldségpástétom vagy szendvicskrém például remek lehetőség a maradékok felhasználására.

  • Keress a konyhaszekrényben vagy a kamrában olyan eszközöket, amelyeket régóta nem használtál, majd kísérletezz velük a konyhában. Jó móka lesz újra felfedezni ezeket és az új recepteket!

  • Vedd elő azokat a ruhadarabokat, amelyeket régóta nem viseltél, és hozz létre új, stílusos kombinációkat, érdemes inspirációért felkeresni a stílustanácsadók oldalát a közösségi médiában.

  • Frissítsd fel a lakásodat olyan DIY lakberendezési projektekkel, mint például a bútorok átfestése, régi képek vagy poszterek kreatív felhasználása.

  • Cserélj könyveket barátaiddal vagy a közösséged tagjaival, hogy új olvasnivalóhoz juthass, anélkül, hogy új könyveket kellene vásárolnod.

  • Ha gyerekeid vannak, szervezz játékcsere eseményeket más szülőkkel. Így új játékokhoz juthattok költekezés nélkül.

  • Ugyanígy, ha valamilyen konyhai vagy háztartási eszköz feleslegessé válik számodra, cseréld el vagy ajándékozd oda másoknak, akiknek szükségük lehet rá. Nagyobb, ritkán használt szerszámokat, gépeket megvehettek közösen a tágabb családdal, vagy kölcsönkérheted barátoktól.  
     

És akkor egy pár szót a BlackFriday akciókról - mert lehet azért okosan kihasználni ezeket.

  • Tanulásra, önképzésre fordítani a pénzed a lehető legjobb befektetés! Ilyenkor sok nyelviskola vagy más képző intézmény is kínál akciós beiratkozási lehetőséget, online tanfolyamokat. 

  • A karácsonyi ajándékok beszerzését is időzítheted erre az időszakra. Mi itt is az élményajándékokat javasoljuk, hiszen ezek bizonyítottan sokkal tartósabb örömet adnak, mint egy-egy tárgy! Kézműves, alkotó workshop, múzeum, színház, város séta, szabadulószoba, főzőtanfolyam, masszázsutalvány… a lehetőségek száma ma már szinte végtelen ezen a téren!

  • Bármit is vásárolsz, nézz körül alaposan: tényleg ott a legolcsóbb, ahol a legnagyobb betűkkel hirdetik az akciót? Könnyen lehet, hogy máshol “hatalmas árengedmény” nélkül is kedvezőbb feltételekkel jutsz hozzá. 

  • Mindenképp csak olyanra költs, amit egyébként is megvennél, amire tényleg szükséged van - ne vegyél semmit csak azért, mert akciós!

Tetszettek az ötletek? Válts velünk környezettudatos életmódra!

Mi vagyunk a Zöldövezet Társulás, Társatok a zöldülésben!