Műanyagmentes Július a Zöldövezettel

Lead kép
műanyagmentes
Lead szöveg
A Műanyagmentes Július keretében az elmúlt hetekben megosztottuk a Zöldövezet csapatának kedvenc ötleteit az eldobható műanyagok kiváltására. A kampány a végéhez közeledik, azonban a műanyagmentesség nálunk biztosan folytatódik, és mindenkit arra biztatunk, hogy a most bevezetett jó szokásokat tartsátok meg egész évben! Lássuk a tippeket, melyek mindenki számára könnyen betarthatók a hétköznapokban!

 

Boglárka tippje: Igyál sokat! Mármint vizet :) főleg a forró nyári napokon. És ehhez vidd magaddal a saját kulacsodat, hogy ne kelljen PET palackos vizet vagy üdítőt venned útközben!

Bálint tippje: Egy jó kávé vagy tea mindig életmentő és sokkal jobban esik, ha a saját bögrédből iszod, nem pedig eldobható, műanyag-bevonatos pohárból! PRO tipp: egy kis karabinerrel az övedre akaszthatod, így biztos mindig kéznél van, ha egy olyan kedves emberrel találkozol, aki megkínál.

Andi tippje: Szendvics az iskolába, munkahelyre, kirándulásra, strandra - bárhova is készül a család, mosható szendvics csomagolóban nemcsak környezetbarátabb, hanem sokkal szebb és gusztusosabb is az elemózsia, mint nejlon fóliából kihámozva…

Erika tippje: Ebéd elvitelre? Ételrendelés egy zsúfolt munkanapon? Igen, de csakis saját dobozba! Fesztiválon, rendezvényen, strandon is jó, ha van nálad egy, így a maradékot is környezetbarát módon mentheted meg másnapra. És hogy mire jó még a doboz? Hát sütit vinni a kollégáknak! :)

Panka tippje: Használj mosható betétet, menstruációs bugyit vagy kelyhet! Az újrahasználható menstruációs eszközökkel nem csak a környezetet kíméled, hanem a pénztárcádat is, hiszen a kezdeti befektetés hamar megtérül. Ráadásul a testednek is egészségesebb és kényelmesebb!

Évi tippje: A fürdőszobában halmozódó számtalan műanyag flakont mind kiválthatod környezetbarát csomagolású - vagy akár csomagásmentes! - alternatívával! Használj szappant és szilárd sampont, vagy vásárolj csomagolásmentes boltban natúr kozmetikumokat a saját újrafelhasználható tárolódba!

Kriszti tippje: Mosható törlőkendő! Az eldobható nedves törlőkendő környezetszennyező, felesleges, műanyagokat és tartósítószert tartalmaz, ráadásul drága is. Helyette az újrahasználható textil kendő szuper megoldás: vízzel nedvesítve utazáshoz kéztörlésre, szájtörlésre, vagy babapopsi ápolásra is kulturált, zöld megoldás!

Timi tippje: Használj mosipelust a kisbabáddal! Ami most nyáron a legnagyobb előnye, hogy nem pállik be a baba bőre, érezhetően hűvösebb, és a meleg miatti kiütései is elmúltak! Kevesebb hulladékot termelsz vele, mindig kéznél van - nem kell minden vásárlásnál észben tartani, hogy épp elfogyott-e. És hát... annyira aranyos minták vannak!!! :) Ha magyar anyukáktól vásárolsz, akkor pedig még őket is támogatod vele!


Ha nem csak a saját háztartásodat szeretnéd műanyagmentesíteni, akkor dolgozz velünk nyáron! Még számos szabad helyünk van fesztiválokon és sporteseményeken, ahova csatlakozhatsz rendezvényzöldítőként! 

A részletekért keresd Erikát a nemet.erika@zoldovezet.info email címen! Írj egy rövid bemutatkozást magadról és ne felejtsd el beleírni a telefonszámodat, hogy felvehessük veled a kapcsolatot!