Kizöldítettünk 17 irodát!

Lead kép
működj zölden
Lead szöveg
17 céges csapat több mint 760 dolgozója versenyzett a “Legzöldebb Iroda” címért a Működj Zölden! programunk keretében! A négyhetes fenntarthatósági kihívásban a versenyzőknek az irodai élet négy különböző területéhez kapcsolódó feladatokat kellett teljesíteniük.

 

Az első heti „Hulladék” téma jelmondata: „A legjobb hulladék az, amit nem termelünk meg”. Olyan általános jógyakorlatokat tanítottunk a kihívás keretén belül, melyeket nemcsak az irodában, hanem otthon is alkalmazhatnak a résztvevők.

számok

A második hét az energiahasználatról és a közlekedésről szólt. A Működj Zölden! játékhoz készült segédanyagból, azaz a kisokosból olyan érdekes adatokat tudhattak meg a csapatok, amik további motivációt jelentettek a változtatásra. Például azt, hogy egy átlagos iroda energiaigényének 40%-át (!) a fűtés/hűtés teszi ki – az információ tudatában már könnyebb volt odafigyelni arra, hogy megfelelően használják a fűtést vagy épp a klímát.

idézet3

A harmadik héten került sorra az étkezés témaköre: egy résztvevő visszajelzése alapján bizony ez plusz odafigyelést igényelt, de a tapasztalatok olyan jók voltak, hogy a heti 1-2 húsmentes napot a verseny óta is tartják!

idézet1

A negyedik héten a papír volt fókuszban, hiszen irodai környezetben a legtöbb hulladék a papírfelhasználásból származik. A kihívásban megmérettettek a dolgozók, hogy hányan használnak olyan modern megoldásokat, mint a nyomtatást helyettesítő elektronikus aláírás (docusign), vagy a post it ragasztós papírok helyett használható alkalmazások (miro, keep). De gyorsan, egyszerűen megvalósítható ötletekkel is segítettük a papírhulladék-csökkentést, mint például keskenyebbre állított margó nyomtatáskor.

idézet2

A programot egy versennyel is megfűszereztük: a csapatok minden héten pontokat gyűjthettek, a győztes 5 vállalatnak pedig ingyenes zöld csapatépítő programot tartunk!

Ha nem szeretnél lemaradni a következő Működj Zölden! programról, már most jelezheted előre a részvételi szándékodat!

 

pankakontakt

 

 

A program a KEHOP-3.1.5-21-2021-00003 sz. “Szemléletformálás, oktatás, tudatosítás” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg