Jön az ország első mosható pelenka flashmobja!

Lead kép
flashmob
Lead szöveg
100 kisbabás családot vár a Zöldövezet Társulás a Bikás park petanque-pálya felőli részére 2023. április 14-én 10 órától, ahol 10:30-kor egy közös flashmobon mutatjuk meg, hogy lehet hulladék nélkül pelenkát hordó gyerekekkel összejövetelt szervezni.

 

Az eldobható pelenka súlyos környezetvédelmi károkat okoz: egy kisbaba akár másfél tonna veszélyes hulladékot termel a szobatisztaságig. Az elhasznált pelenkák külön kezelése nem megoldott, lerakón vagy égetőben végzik a vegyes hulladékkal együtt, lebomlási idejüket 500 évre saccolják. A Zöldövezet Társulás célja, hogy felhívja a figyelmet erre a problémára, és hulladékmegelőző megoldást adjon, hiszen mosható pelenkával körülbelül 6500 darab egyszer használatos pelenkát válthatnak ki a családok. A programon hazai moshatópelenka-gyártó manufaktúrák is részt vesznek.

Csobay Krisztina, a Zöldövezet elnöke, a program egyik szervezője: “Mosható pelenkát használó családokat, barátokat hívtunk ki a parkba, hogy 10:30-kor magasra emeljük a babáinkat, s láthatóvá tegyük, hogy a füvön, a kukákban nincs szemét! Itt mindenki hazaviszi a “motyóját” kimosni, újrahasználni, nem terheljük a környezetet csak azért, mert találkoztunk.”

“Sokan elfelejtik egy rendezvény esetében, hogy komoly környezetterhelési vetületük van a programoknak. Mivel mi rendezvényzöldítéssel is foglalkozunk, fontosnak tartjuk, hogy minél több oldalról megközelítve mutassunk hulladékmegelőzési alternatívákat, mely gyakorlatokat hazaviheti a háztartásába is a látogató” - mondta el Koller Andrea, a Zöldövezet társelnöke.

A Zöldövezet a flashmobbal párhuzamosan az Újbudai Hordozós Klubbal karöltve a közelben Ökotipegő vásárt is tart, ahol a családok megismerhetik és megvásárolhatják a hazai gyártású mosható pelenkákat.

Fontos információ: a flashmobon részt vevő gyerekekről felismerhető fényképet és videót készíteni TILOS, csak hátulról lehetséges!

 

Kapcsolat:

Csobay Krisztina

06205092007

csobay.krisztina@zoldovezet.info

Zöldövezet Társulás Egyesület