Ha 1 órát visszaadhatnál a Földnek, te mit csinálnál?

Lead kép
Föld órája
Lead szöveg
A kérdés nem elméleti, csekkolni akartuk, hogy mindenkinek kész-e az akcióterve a ma esti Föld órájára ;) Ha nem, akkor érdemes tovább olvasnod, hoztunk pár ötletet!

 

Március 25-én, szombaton helyi idő szerint 20:30-kor a világ minden táján egy órás szünetet adunk a Földnek. Ebben az időpontban világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket - immár 18. éve.

A cél az, hogy minél többen töltsük azt az egy órát úgy, hogy azzal magunknak és a bolygónak is jót tegyünk. Bár 60 perc nem elég ahhoz, hogy megváltsuk a világot, de arra igen, hogy emlékeztessen minket, hogy a többi óra is számít.

Úgyhogy kapcsolj le mindent és, ha esetleg nem lenne még terved arra, hogy mit csinálj a sötétben, próbáld ki a lenti ötletek egyikét:

  • Gyertyafényes társasjáték este - mert, bár nem tudományosan bizonyított, de enyhíti a játék közbeni indulatokat a hangulatvilágítás
  • Esti séta a városban vagy a vízparton - mert végre kilábaltunk a télből 
  • Otthoni meditáció - mert egy kis csend senkinek sem árt
  • Sütés/főzés nélküli vacsorakészítés barátokkal vagy a családdal - mert a sajt, zöldségek és mártogatós hármas mindig nyerő kombináció
  • Korai lefekvés - ezt nem is kell magyarázni :)

Itthon sajnos nincsen hivatalos program, de, ha valaki külföldről követ minket, akkor a lenti linken megnézheti, milyen programokkal várják ma a résztvevőket. 

https://www.earthhour.org/take-part/events

Ha van még ötletetek, vagy már tudjátok, hogy fogjátok tölteni a Föld óráját, bátran osszátok meg velük!