A mi bajnokságunk

Lead kép
zöldövezet green challenge program prezentáció első képe
Lead szöveg
Szívmelengető, mikor egy cég arra teszi fel működését, hogy civil szervezeteket támogasson és megmutassa más cégeknek, hogy civil ügyeket támogatni jó! A Good Impact 2023-as Indul a világjobbítás! verseny a mi bajnokságunkról is szólt. Kriszta beszámolója.

 

Korábban már írtunk róla, hogy a Civil Impact Nonprofit Kft. Good Impact pályázatára adtuk be projektötletünket, melyet kifejezetten cégeknek dolgoztunk ki. A pályázat célja ez: olyan programterveket vár civil szervezetektől, amit cégek be tudnak építeni a mindennapjaikba, lehet ez egy verseny, családi napra vihető program, csapatépítési lehetőség, szemléletváltást hozó kampány. Fantasztikus érzés volt hogy több, mint 50 pályázó közül a Zöldövezet Társulás Green Challenge, cégeknek szóló, irodai hétköznapok zöldítésére dedikált programja is bekerült a 8 legjobb közé. Mi nyolcak tehát személyesen is bemutatkozhattunk a cégeknek, felvillantva a nekik szánt szolgáltatás legizgalmasabb részét, 8 percben.

A verseny itt nem állt meg, hiszen a helyszínen is a legjobbnak kell lenni ahhoz, hogy minél több cégvezető tetszését elnyerje a kínált program, és vagy helyben megvásárolja a szolgáltatást, vagy szándéknyilatkozatot adjon, hogy további egyeztetés után szeretnének szerződni velünk.
Lázas készülődés indult tehát az utolsó két hétben, miután már tudtuk, most tényleg egy szuper megbízás a tét. Csapaton belül is ötleteltünk, Erika beszerezte a kellékeket, Bogi készített egy remek prezentációt, és a szervező Civil Impact csapata is segített a felkészülésben. Csak hogy ne legyen olyan unalmas a vége: bár úgy volt, hogy Egyesületünket Andi (társelnökünk) képviseli a helyszínen, de mivel szegény lábát törte, végül én, Kriszta ugrottam be helyette Erika mellé a rivaldafénybe. Mindössze nyolc perc állt rendelkezésünkre, hogy igazán megnyerőek legyünk, így próbáltunk emlékezetes elemeket tenni az előadásba. Szerencsére a legzöldebb “showroom” jutott nekünk, így legalább a zöld környezetet nem kellett sokáig magyarázni.

8-szor kellett a 8 perces Green Challenge bemutatkozót prezentálni, mindössze 2-2 perc szünettel közte. Meg kell mondjam, elég embert próbáló volt! Muszáj hozzátennem, hogy 3 gyerek mellől, - a legkisebb 8 hónapos - ugrottam be, szóval a szemem alatti karikáknak van oka… Ráadásul a Good Impact a lelkünkre kötötte, hogy “biznisz kezsüelben” menjünk - még szerencse, hogy Pankának (alelnökünk) pont az a mérete, mint nekem, így kaptam kölcsön csinos Zöldövezetes felsőt is. Tényleg nagyon NAGYON fárasztó 8x előadni ugyanazt (utolsó kettőnél már le kellett ülnöm, mert azt hittem elájulok), de Erika szuper támogatásával végül olyan jól sikerült fókuszálni a Green Challenge program erősségeit, hogy 6 cég választott ki minket további egyeztetés céljából. Külön öröm, hogy egyéb tevékenységeink iránt is kaptunk érdeklődő kérdéseket, az Ökotipegő programunk és a Segéd-kezek csapatépítőnk is szóba került a program utáni networking ebéd során. Szakmai szemünkkel nézve a rendezvényt pedig hálásak vagyunk, hogy a cateringet is fenntarthatóan, elmosható étkészletet használva szervezték.

Köszönjük a Civil Impactnek, hogy ezzel a különleges eseménnyel támogatja a civil ügyeket. A mi bajnokságunkat megnyertük és ígérjük, jövő héten részletesen beszámolunk, mi is az a cégeknek szóló Green Challenge és miért hoztuk létre.

 

Csobay Kriszta, a Zöldövezet elnöke
 

 

a képek közt: Bogi prezentációt készít, Erika berendezi a Zöldövezet showroomot, Kriszta készülődik, Hulladékcsökkentő irodai megoldásaink, és a Zöldövezet győztesként a színpadon