Irodazöldítés – avagy hogyan legyetek a környezetvédelemben is egy csapat

Lead kép
8+1 tipp a zöldebb irodához
Lead szöveg
Sokat beszélünk arról, hogy az ember mit tehet otthon a fenntarthatóság jegyében, de az kevesebbszer kerül elő, hogy a munkahelyen hogyan lehetünk környezettudatosabbak. Mivel a legtöbb ember napi 8 órát bizony az irodában tölt, összeszedtünk 8 tippet, amivel zöldebbé tehetitek a benti mindennapokat.

 

  1. Minél kevesebb papírt használjatok! Ma már a legtöbb dolgot el lehet intézni elektronikusan, csak akkor nyomtassatok, ha feltétlenül muszáj. Prezentációkat, névjegykártyákat jobb csak online tárolni.
     
  2. Ajándékozzátok el a régi, működő, de már nem használt elektronikai eszközöket akár csapaton belül is! Jó a környezetnek és a pénztárcának is. 
     
  3. Gyűjtsétek szelektíven a szemetet! Az egyik legegyszerűbb, de legnagyobb változás, amit tehettek, hiszen aki eddig nem hasznosított újra, az így lehet otthon is kipróbálja. Mankóként tegyetek ki egy magyarázatot a kukák mellé, hogy mindenki tudja, mit hova kell tenni.
     
  4. Az ingyen gyümölcskosárba szezonális gyümölcsöket tegyetek!
     
  5. Szereljetek be mozgásérzékelő lámpákat! Így nem kell mindig emlékezni, hogy az utolsó kapcsoljon villanyt. ;)
     
  6. Váltsatok olyan böngészőre vállalati szinten, ami védi a környezetet! Az Ecosia fákat ültet a kereséseitek után. A poszt írásakor már 166 millió fát ültettek!
     
  7. Zöldüljetek: több növényt az irodába! Nemcsak tisztítják a levegőt, de feldobják a szürke hétköznapokat is.
     
  8. Állítsatok fel egy zöld csapatot, akik azért felelősek, hogy az irodában minél többen tanuljanak a fenntarthatóságról. A csapat szervezhet kihívásokat, panel beszélgetéseket, zöld csapatépítőt, csak, hogy pár ötletet adjunk. ;)

 

+1 Vegyetek részt egy motiváló versenyben: működjetek zölden velünk! Március 1-jén indul irodai zöldítő játékunk, ahová csapatként tudtok jelentkezni. Sőt még egy ingyenes zero waste csapatépítőt is nyerhettek a cégnek! Beszélj össze munkatársaiddal és jelentkezz be itt: http://zoldovezet.info/form/ceges-regisztracio