Így telt a nyarunk – Beszámoló a Paloznaki Jazzpiknikről

Lead kép
kukák
Lead szöveg
Ha augusztus, akkor Paloznaki Jazzpiknik. A jubileumi fesztiválon sikerült az eddigi teljesítményeinket felülmúlni és megdönteni a hulladékmentési rekordunkat. Így majdnem 70%-kal kevesebb hulladék végezte a lerakóban, mint akkor, ha nem zöldítettük volna a rendezvényt.

 

Idén 10. alkalommal került megrendezésre a Paloznaki Jazzpiknik, és idén 5. alkalommal zöldítette a rendezvényt a Zöldövezet Társulás.  

A csapatunk egy része már a fesztivál kezdete előtti nap elkezdte a munkát, elhelyeztük a szelektív szigeteket és berendeztük a hulladékválogató depóinkat is. A Jazzpiknik első napjától kezdve a csapataink kora reggeltől hajnalig járták a fesztivál teljes területét, hogy gondoskodjanak annak tisztaságáról.  

Tapasztalataink szerint a közönség évről évre érdeklődőbb, arról nem is beszélve, hogy minden résztvevő nagyon hálás a munkánkért. Mindenkinek jobb, ha nem kell bokáig érő pohártengerben sétálni. Ehhez fontos lépés, hogy a szervezők megfogadták a tanácsunkat és immár sokadik éve újrapohár rendszer és üvegpohár váltotta ki az eldobható poharakat a Jazzpikniken.  

Öt csapatunk minden energiáját és lelkesedését beleadva 7,5 napon át összesen 1114 munkaórát dolgozott, miközben körülbelül 2 millió lépést tett meg Paloznakon. Ezalatt 52 m3 hulladékot mentettünk meg attól, hogy a hulladéklerakóban végezze, ezzel pedig 4655,9 kg szén-dioxidtól kíméltük meg a bolygó légkörét. 

 

A program a KEHOP-3.1.5-21-2021-00003 sz. 'Szemléletformálás, oktatás, tudatosítás' c. projekt segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.