Velünk zöldült a hétvége

Lead kép
1
Lead szöveg
Nagyon büszkék vagyunk: hétvégén két rendezvényt zöldítettünk sikerrel!
A Rosalia és a Food Truck Show elkötelezett szervezői a Zöldövezet program segítségével megtették amit lehet, hogy a szórakozás mellett a környezet védelme is fókuszba kerüljön.

 

A Rosalia kezdetektől fogva zöld rendezvény, a szervezők már az első rendezvényen is ügyeltek a hasznosítható hulladék visszagyűjtésére. Mivel az idő múlásával már megszokottá vált a rendszer, a kiállítók is igényelték az üveg és kartongyűjtőket. Idén több látogatóval találkoztunk, aki pozitívan nyilatkozott a rendszerről és örül, hogy az üvegpohár mellett (ami ugye szintén nem kerül a lerakókra, hiszen tovább használható), a szelektív begyűjtésre is figyelnek a szervezők. 2016-ra az összes hulladék 50 %-a már újrahasznosításra kerül a Zöldövezet programnak köszönhetően. A boros rendezvényen kiemelt figyelmet fordítunk a tájékoztatásra, önkéntes csapatunk ment körbe a standok között, megbeszélve a környezeti hasznosulását a programnak. Idén először a zöld hulladékot is gyűjtöttünk, egyelőre még csak próba üzemben.
 

 

 

 

A Food Truck Show-n először, próbarendszerben indult a műanyagmentesség: a szervezők kukoricakeményítős lebomló tálakba csomagoltak, sőt az evőeszköz is bambusz alapanyagból készült. A Zöldövezet önkéntesei által üzemeltetett Zöld infó ponton a látogatók leadhatták a PLA termékeket, mely bekerült egy komposztáló gépbe, és komposzt anyagot csinált az amúgy szemétbe kerülő pohármaradékokból. A most próbaüzemben elindított programot a szervezők szeptemberben már komolyabban tervezik folytatni. A Zöldövezet a kartonhulladék kigyűjtést is megkezdte. A rendezvény teljes műanyagmentessége még nem oldódott meg, hiszen PET palackokat is láttunk, de a gyerekbetegségek kezelése után a következő Food Truck Show már igazán bezöldülhet, hogy a finom falatokat egy igazán igényes rendezvényen ehessük meg.


 

Büszkék vagyunk mindkét szervező stábra, Nekünk az a város a jövő városa, ahol a rendezvények amit lehet, megtesznek a zöldebb működésért! #álombudapest