Amikor a tagság dolgozik

Lead kép
1
Lead szöveg
A Zöldövezet Társulás Egyesület tagsága saját csapatát is építette: október 3-án Nadapon dolgoztunk 15 fővel a helyi Karitász ház kertjének megszépítésén. A Segéd-kezek programunk szlogenje, a Közösségi építés tényleg megvalósult!

Szerencsésen választottunk hétvégét a tagság csapatépítőjére, október 3-án, szombaton verőfényes napsütésre ébredtünk. A tagság fél 11 körül öltötte magára munkásruháját. A betontörés kemény munkának bizonyult, így 5 férfi dolgozott rajta, és mire a bográcsgulyás elkészült, fel is szedték a régi széttöredezett lépcsőt, hogy új kerülhessen a helyére.

Közben megkezdődött a kert hátsó részében, a még 2 évvel ezelőtti felújításból ott maradt lomok és sitt felszámolása. Megépült az új tűzrakó hely a bontott téglából, valamint kipucoltuk a körülötte lévő területet, és kiegyenlítettük a talajt, hogy később akár ülőhelyeket is ki lehessen alakítani a tűz körül.

A kertben véget nem érő gereblyézés, cserjemetszés indult, komposztálóhelyet is kijelöltünk, hogy a sok zöldhulladék később ismét felhasználható földdé váljon. Ahogy tanultuk, apróra vágtuk a gallyakat, és kevertük a fűkaszálékot és leveleket, hogy biztos legyen a siker! Kikapáltunk pár nem odaillő növényt, hogy tavasszal újakat lehessen ültetni helyükre. A felső - vélhetően sittel töltött - támfalat, közös ötletre megpróbáltuk eltakarni a kivágott növényekkel. Az épület oldalában megjelent gazt kicsipkedtük. Sőt, a végén olyan gyorsan elkészültünk, hogy akiben maradt még erő, egy fatönköt is kicsákányozott. A vashulladékot odaadtuk a helyi erőknek, hogy ők hasznosíthassák.

A babgulyás közben beszélgettünk jelenlegi programjainkról, későbbi terveinkről. Délután a nadapi Karitász csoport vezetője tárlatvezetést tartott a katolikus templomban, mely egyben Nadap jelképe is.

17 óra körül kellemes fáradtsággal indultunk haza telekocsikkal, és megbeszéltük, hogy ilyen programot mindenképpen csinálunk még! Mert Segédkezni jó!

 

Köszönet Katinak, Eszternek, Eszternek, Larának, Andinak, Borókának, Jucinak, Krisztának, Tamásnak, Milánnak, Balázsnak, Balázsnak, Balázsnak, Péternek, Bandinak, és mindenkinek, aki lélekben velünk volt :-)

 

További képek itt!