Ökokertészet

Lead kép
1

A Zöldövezet Társulás Ökokertészete szolgálatára áll!


 

Egyesületünk új induló projektje cégeknek, magánembereknek, de mindenek előtt ''kerttulajdonosoknak szól, akik szeretnék kertjüket rendbe rakni, megújítani, átrendezni, szem előtt tartva a fenntarthatóság alapelveit".


(„A fenntartható fejlődés olyan fejlődés, amely kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő nemzedékek esélyét arra, hogy ők is kielégítsék a szükségleteiket." – Brundtland-jelentés: 1987)//
 

 

 

''Hogyan működünk?''


Önnek, mint kerttulajdonosnak egy egyszerű kérdőív kitöltése után tanácsokat és javaslatokat adunk, hogy milyen változtatásokat érdemes indítani. A Csapatunkban kertészmérnök, környezetmérnök-hallgató és természetkutató is dolgozik, akik felelősségteljesen elemzik a kitöltött kérdőíveket, esetlegesen személyes ellenőrzéssel felmérik kertje állapotát.

 

Amennyiben a kitöltött kérdőívre adott válaszunk megnyeri tetszését, keressen fel minket a megadott email címen, vagy telefonszámon és területbejárás, illetve áregyeztetés után csapatunk elvégzi az előre megbeszélt módosításokat kertjében.

 

 


''Hogyan jöhetett létre a programunk?''


Nagy köszönettel tartozunk egy Budapesten élő angol házaspárnak, Paddy Reynolds-nak és feleségének Rita-nak, akik az első megrendelőink voltak. Az eredményes kertfelújítás után anyagi támogatást ajánlottak fel, hogy az Ökokertészet program elindulhasson az útján.


Támogassa Ön is törekvéseinket!
 

 

 

''Kinek ajánljuk?''

 

*Akinek nincs ideje gondozni a kertjét, de úgy gondolja, hogy ráférne néha egy kis fűnyírás, gyomlálás.

*Akinek nem az számít, hogy minél gyorsabban elvégezzenek egy munkát a kertjében, hanem, hogy az elvégzett munka pontos, precíz legyen. Munkatársaink nagy gondot fordítanak minden apró részletre!

*Akinek fontos, a „zöld” megközelítés élete minden területén: csapatunk nem használ benzines fűnyírót, vegyszereket és egyéb környezetkárosító anyagokat, a problémákat természetközeli módszerekkel igyekszünk orvosolni.

*Aki figyelmet szeretne fordítani arra, hogy milyen a legoptimálisabb kert a lakóhelye adott környezeti tényezőihez képest.

 



''Miért válasszon minket?''

 

*Mert ezzel a döntésével egy környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetet működését támogatja. (//Társadalmi felelősségvállalás!//)

*Mert így az Ön kertje is hozzájárul, hogy minél több terület természetközelibbé válhasson. //„Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!”//)

*Mert a kert egy önálló ökoszisztéma, ami megérdemli, hogy odafigyeléssel és tisztelettel bánjanak vele. //Rendszerszemlélet elve!//)

*Végül, de nem utolsó sorban referenciával is rendelkezünk, szakemberek bevonásával dolgozunk a kertészethez köthető tudományterületekről.
1

 

 

KÉRDŐÍV KITÖLTÉSHEZ KATTINTSON!