RePlacc - ahol a tárgyak új életre kelnek

Lead kép
1
Lead szöveg
Már három helyen mutattuk be az elhasznált molinókból és levetett sílécekből megálmodott játszóházunkat. A RePlacc nem csak különleges, ötletes, és látványos, de fontos kiegészítője is a rendezvények környezetbarát lebonyolításának.

Mennyivel színesebb és izgalmasabb egy olyan rendezvény, ahol nemcsak az előadások és a kiállított termékek, hanem a terek fantáziadús kihasználása is lenyűgözi az odaérkezőket? Ahol a klasszikus dekoráció helyett formabontó ötletek valósulnak meg, legyen szó a nagyobbak ámulatba ejtéséről vagy a kisebbek szórakoztatásáról, akik bizonyára nem minden nap játszanak molinóból készült állatfigurákkal.

 

Napjaink egyre fontosabb célkitűzései közt szerepel a környezet tehermentesítése. A látvány mellett éppen ez az, ami a RePlacc-ot különlegessé teszi: a roppant dekoratív eszközök a kupak-puffoktól a Cellux csoport által tervezett molinóállatokig ’upcycling’ technikával készülnek.

 

Míg a ’recycling’ azaz újrahasznosítás során a használt tárgy valamilyen kémiai vagy fizikai beavatkozás útján, formáját megváltoztatva kerül hasznosításra, addig az upcycling eljárás során a szemétnek minősített tárgy megőrzi eredeti küllemét. Ez a módszer nem igényli egyéb energiaforrások felhasználását, így nem terheli tovább a környezetet.

 

A "Re-cuccok” szemléletformáló kampány keretén belül létrejött RePlacc egy újabb lehetőség, hogy a rendezvények környezetterhelése csökkenjen, miközben a legkisebbek is megismerkedhetnek a környezetbarát gondolkodásmód egy számukra is érdekes szeletével.

 

Tudj meg többet: http://www.replacc.hu

 

''A projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld forrás támogatásának köszönhetően valósul meg''

 

 

1