Nem alszunk téli álmot!

Lead kép
1
Lead szöveg
Bár a téli időszak kétségkívül csendesebb rendezvények szempontjából, a Zöldövezet Társulás csapata nem pihen. Két nagyszabású karácsonyi vásárt zöldítettünk sikeresen, és itt az új projektünk máris: a REPLACC!

A "Re-cuccok" szemléletformáló kampányunk keretében hulladékká vált tárgyakból készítünk rendezvények számára jól használható tárgyakat, játszó és pihenőteret. Az ún. upcycling technika alkalmazásával egyszerű autógumiból hinta válik, rozsdás sílécek a rendezvények kerítéseivé avanzsálnak, és a fesztiválokon megmaradt molinókból állatkák készülnek, hasukban turkálóban feleslegessé vált ruha-ronggyal.

 

 

A projekt a környezettudatos szemlélet és gondolkodásmód erősítését kívánja megcélozni a különböző rendezvényeken és a rendezvényszervező szakma, illetve a rendezvények látogatóinak körében. A nagy számban és gyakran igen nagy résztvevőszámmal megrendezett szakmai, kulturális és közösségi rendezvények környezeti terhelése nagy mértékű, miközben gyakran azonos vagy kisebb költséggel jóval környezetbarátabb megoldások is léteznek, azonban mivel ezeket nem ismerik, sem a szervezők, sem a résztvevők részéről nem merül fel ezek alkalmazása/használata. Ezen kíván segíteni a projekt azáltal, hogy látványos eszközökkel mutatja be a rendezvények környezetbarát lebonyolításának különböző lehetőségeit a célcsoportok számára.

 

 

''A RePlacc megálmodója a Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület, molinó-állatainkat a http://celluxcsoport.blogspot.hu tervezi.''

 

 

 

//A projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósult meg.// www.vm.gov.hu