Betétdíjas Pohár a Világvelején

Lead kép
1
Lead szöveg
Az idén másodjára megszervezett Világveleje fesztiválon is remekül működött az elmosható betétdíjas pohár rendszer.

A megkérdezett vendégek szinte 100%-a pozitív véleménnyel sőt, kitörő lelkesedéssel nyilatkozott az újrapoharak hatékonyságát illetően. Oda voltak a pohár egyedi mintázatáért, formájáért és ,hogy a sör is sokkal hosszabb ideig hideg benne. A pohár strapabírása és törhetetlensége is sokak elismerését kiérdemelte.

 

És hogy mi volt a kifogás? Páran említették, hogy a pohár ürülése után a jól megszokott elhajító mozdulat helyett kénytelenek magunknál tartani az újrapoharat, amíg a társaságunkban mindenki elfogyasztja a sört. Másképp nem kapnák vissza a betétdíj összegét. Ami másnak kifogás, a rendezvényszervezőnek öröm, hiszen a nem-eldobált poharak miatt kevesebb a szemét a területen. Egyébként létezik erre is egy megoldás, nagyobb fesztiválokon találkozhattunk a hordozható, övre felcsatolható poharakkal, de sajnos ez még kevés fesztiválon tud csak jelen lenni...

 

Nem volt nagyobb sor a szokottnál, se egyéb negatív dolog melyet tapasztaltam volna az Újrapohár használatára vonatkozóan a fesztiválon.

A rendezvényt követően az Orczy Parkban, leszámítva talán az eldobott kósza csikkeket és a letaposott füvet, minden az ezt az eseményt megelőző állapotra állt vissza. Az újrapoharaknak is köszönhetően kevesebb munkát kell fordítani a rekultivációra.

 

 

Martos Benedek, gyakornok