Föld Napja a Pál-völgyi barlang kőfejtőjében

Lead kép
1
Lead szöveg
A ZöldÖvezet Társulás idén aktívan részt vesz ismét az április 22-i, Föld-napi rendezvénysorozaton: vasárnap 10-től 17 óráig mi is jelen leszünk ZöldRe Poharainkkal a Föld Napja Alapítvány részvételével a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a II. kerületi Önkormányzat által szervezett családi napján. Természetismereti és ügyességi vetélkedők, állatbemutatók, Gryllus Vilmos-koncert, kézműves foglalkozások, zöld szervezetek bemutatkozása, komposztálási bemutató - természetesen a fenntarthatóság jegyében. Ünnepeljünk együtt!

Magyarországon 1990 óta rendezik meg a Föld Napját, a kezdeményezés célja pedig az, hogy különféle akciókkal, civil megmozdulásokkal hívja fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és bolygónk védelmére.

 

A barlangnál családokat, óvodai, iskolai csoportokat várnak kis csapatokban Föld-napi vetélkedőre: amelyik csapat jól oldja meg a tízállomásos természetismereti-környezeti-ügyességi feladatokat, jutalmat kap.

''Jelentkezés: Kővári Anita, 06/1/391-4626.''

 

A Föld Napja Alapítvány környezeti tesztekkel, tanácsadással, környezeti könyvekkel, társasjátékokkal, mesekönyvvel várja a Pál-völgyi barlanghoz látogatókat. Lehet együtt játszani, beszélgetni, lapozgatni és vásárolni közvetlenül az alapítványtól 20% kedvezménnyel, mindezen túl kedvezményes árú barlangi sétán is részt vehetünk, állatbemutató,

Bővebben: http://www.dunaipoly.hu/esemenynaptar-2012

 

A rendezvény a //Zöld jeles napok és tájbejárás-sorozat Budapesten és környékén// című projekt keretében, a Közép-Magyarországi Operatív Program támogatásával valósul meg, így a belépés minden érdeklődőnek ingyenes.

 

Helyszín: Budapest, II. kerület, Szépvölgyi út 162.

http://www.facebook.com/events/321669814565393/