Rendezvényzöldítés

Lead kép
2

A Te rendezvényed mennyire igényes?

Egyre fontosabbá válik, hogy a vállalatok, fesztivál- és rendezvényszervezők is figyelmet fordítsanak a környezetvédelemre. A nagy tömegeket vonzó rendezvényeken előremutató gondolkodást jelent, ha a környezetterhelés csökkentésre is ügyelnek a szervezők. Néhány kisebb átalakítás elegendő ahhoz, hogy eseményünk amit lehet, visszaforgasson, megelőzzön - legyen ez a hulladék, az energia/vízfelhasználás, vagy az ételek kérdése.

A Zöldövezet Társulás 2009 óta szervezi rendezvények környezetbarát hulladékmenedzsmentjét, mind a szelektív gyűjtés megszervezésével, vagy az Újrapohár hulladékmegelőző program bevezetésével. Tanácsért, programköltség becslésért, kérjük, keresse munkatársunkat!

1

Rendezvényzöldítés? - Segítünk!


A következő kérdésekben rendezvényre szabott megoldásokat kínálunk az elkötelezett szervezők számára:

2

Hulladékcsökkentés elmosható műanyag Újrapohárral

Környezetbarát hulladékmenedzsment - szelektív hulladékgyűjtés kialakítása

Környezetbarát takarítás szervezés

Vendéglátás kitelepülés fenntarthatóan

Környezetbarát higiénia

Energia- és vízhatékonyság

Szemléletformáló programok: standolás, játéktér szervezése családoknak


Ha ötleteket keresel, ingyenes Tudástárunkat ajánljuk, mely a Jövő-t-Evő projekt keretében készült. A projekt fórumain elhangzott szakértői információk kivonata itt érhető el: Ugrás a Felelős Gasztrohős oldalára

A Zöldövezet Társulás szelektív hulladékgyűjtő edényekkel, szállítási kapcsolatokkal, Újrapohár készlettel szolgálja a zöldebb rendezvényeket. Referenciáink között megtalálhatóak a konferenciáktól a nagyfesztiválokig, sport-, családi, gyerek- és zenei rendezvények is.

 

Várható eredmények


A szelektív hulladékgyűjtés megvalósításával a keletkező hulladék 25-65 %-a környezetkímélő módon anyagában hasznosíthatóvá válik. Mindez kíméli elsődleges nyersanyagforrásinak, és nem terheli a szemétlerakókat. A szelektív gyűjtés látványa, működése és kommunikációja pedig kedvezően befolyásolja a rendezvény arculatát és általános társadalmi megítélését.

A rendezvények hulladékának akár 60-70 százalékát is eléri a poharak aránya. A mosható poharak bevezetésével a teljes hulladék mennyiség ennyivel is csökkenhet. Újrapohárral kevesebb szemetet termel, mely a jövőnek és a rendezvény büdzséjének is kedvez!

Szemléletformáló gyerekprogram rendezvényekre

Replacc játszóházunk egy egyedi ötlet, mellyel kézzelfoghatóan és kipróbálhatóan mutatjuk meg a családoknak az újrahasználat lehetőségeit. Játékaink már nem használt, hulladékká vált tárgyakból készülnek. Mi újragondoltuk a hasznukat és értelmet adunk a további létezésüknek varrással-festéssel-kalapálással-csavarozással. Nézd meg itt, milyen szuper játékok készültek!

3

Legyen a Te rendezvényed is Zöld rendezvény!