Környezeti nevelés

 

A környezeti nevelés célja, hogy a felnövekvő generációt környezettudatos gondolkodásra sarkalljuk. Ezért fontos, hogy már kisgyermek korban elkezdjük fenntarthatóság kérdéseivel megismertetni a gyerekeket, továbbá szükséges, hogy folyamatosan törekedjünk a felnőttek szemléletformálására is. Környezeti nevelési eszköztárunkban a legkisebbektől a felnőttekig mindenkinek kínálunk saját korosztályának szóló játékot, programelemet.


A ZÖLDÖVEZET környezeti nevelési programjai:


REPLACC: Az óvodáskorú gyermekek kedvence a RePlacc játszóterünk, amelynek minden elemének minden részlete olyan anyagból készült, ami nem először van használva. Legyen az textil, autógumi, síléc, molinó, egytől egyig újra felhasznált anyagok. Hintázás, célbadobás, libikókázás, mindenhez megvannak a re-eszközeink.

 

replacc játszóházÖKO-SZUPERHŐSÖK KÉPREGÉNY: Szintén az apróságok számára készült az Eco Superhero című képregényünk, amiben Bodza Sára és Galagonya Gergő kalandjain keresztül az óvodás korosztály számára megérhető módon ismertetjük meg a gyerekeket a bonyolult, sokszor összetett ökológiai problémákkal. SZEMLÉLETFORMLÁLÓ KÖNYV: Bolygóvédő hétköznapok egy olyan kötet, amelyben a szerző, Tímár Zsófia, mese formájában tanítja a gyerekeket a fenntarthatóságra, gyakorlati tanácsokat nyújt a környezettudatos hétköznapi élethez. A könyvet a Zöldövezet Társulás szakmailag támogatta.MADÁRBARÁT PROGRAMOK CSALÁDOKNAK: Csapatunk sokat foglalkozik a madarak élőhelyének megóvásával, a témában interaktív előadásokat tartunk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Itt olvashatsz a madárbarát kertről, előadások mellett rendezvényeken közös madáretető- és madárodú építést is szervezünk.ZERO WASTE STAND RENDEZVÉNYEKRE: Szelektív standunkon számos fenntarthatósággal kapcsolatos játék és upcycling technikával készített elemekből álló chill pont várja a kikapcsolódni vágyókat. A Zöldövezet stand legkedveltebb játékai: a környezetvédelmi szabadulószoba, illetve a szelektív hulladékgyűjtésre oktató hulladékhalász játék.