Mosható pelenka

Üdvözlünk a környezettudatos babaápolás világában!

Miben segíthetünk? Kattints az alábbi ikonok valamelyikére:

 
Aktuális adománygyűjtő kampányunk:

 

 

Mosható pelenka csomagot szeretnék kölcsönözni!

 

Letöltöm az Ökotipegő alkalmazást!

Androidos készülékre a Play áruházból vagy IPhonera az App store-ból! (tartalom: mosható pelenka naplózás, tudástár, szakmai cikkek)

 

Mosható pelenkát szeretnék vásárolni!

Az Ökotipegő applikáció Tudástár menüpontjában megismerheted a hazai készítőket és webshopokat, onnan egy kattintással böngészhetsz kínálatukból! A lista hamarosan honlapunkon is elérhető.

 

Infók a mosipelusról

A modernkor vívmánya az eldobható pelenka, mára sajnos bevonult a természetesnek vett dolgok közé. Egy újabb rendszer, ami saját kényelmi szempontjaikat veszi csak figyelembe. Az orvosok szerint a műanyag eldobható pelenkákban nagyjából úgy érzi magát a baba, mintha egy üvegházban lenne a popsija, teret engedve ezzel a különböző kórokozók elszaporodásának. A kisfiúkra még nagyobb veszélyekkel jár ez a fajta pelenkázási szokás, hiszen a magasabb hőmérséklet nem tesz jót a heréknek, és a későbbiekben ez hathat a termékenységre.

Az egészségügyi hatásokon túl, vegyük figyelembe a környezetterhelési oldalt is. Egy gyermek születésétől a szobatisztaságig (2,5-3 év) kb. 1,5-2 tonna veszélyes hulladékot termel az egyszer használatos, eldobható pelenkákkal, mely a vegyes hulladékba dobva lerakóba, vagy szemétégetőbe kerül.

A modern mosható pelenkák nem azonosak a régen használatos tetra pelenkákkal, melyet főzéssel tisztítottak nagyanyáink. A mai mosható pelusok ergonomikusak, designosak, és nem utolsó sorban könnyen használhatóak. Az első szett megvásárlása soknak tűnik, de ha végiggondoljuk egy csecsemő esetében a követező 2-3 pelusos évet - a testvérekről már nem is beszélve - még a mosószerrel és vízzel együtt is kedvezőbb az anyagi ráfordítás.

Hogyan működik?

Lapozható Mosható pelenka kisokosunkban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat. Ha kényelmesebb, alább le is töltheted a pdf-et.

A mosható pelus előnyeiről egy szuper videót is készítettünk: 

 

Hallgasd meg Hulladékmentes pelenkázás beszélgetésünket a youtube-on!

https://youtu.be/szbZMeCmlSA

https://youtu.be/U9Z7mISAd6Y

 

Spórolj a mosható pelenka használatával akár 300 000 forintot!

mosható pelenka táblázat Zöldövezet

Zöldövezet logo

7 tény