Mosható pelenka

 

2023. április 24-30. között zajlott a Tegyük tisztába a Földet kampány! A nemzetközi mosható pelenka hét idején összefogtunk a mosható pelenkákat gyártó hazai kismanufaktúrákkal, WAHM-okkal, webshopokkal, hogy megmutathassuk az eldobható babaápolási termékek komoly környezetterhelést okoznak, és van helyettük hosszútávú, GAZDASÁGOS és csinos megoldás! A héten a következő eseményekkel készülünk Nektek:

  • minden nap egy fontos tény, tipp és praktika a pelenkázás kapcsán
  • hasznos információk a WAHM-ok saját csatornáin
  • április 27-én videó a természetes babapopsi ápolásról LINK:
  • április 29-én webshopok és kölcsönzők bemutatkozója

A Tegyük tisztába a Földet kampány célja, hogy Te is megismerhesd az egészségesebb, gazdaságosabb és környezettudatosabb babaápolás LEHETŐSÉGÉT! Keresd az összefogás csapatát, likold és oszd meg a postjainkat a héten és segíts a szemléletformálásban!


Az összefogás csapata mosható pelenka készítő édesanyák (WAHM - work at home moms), családokból áll, akik azért hozták létre vállalkozásukat, mert a kisbabáiknál jól bevált a mosipelus, ráadásul egy szuper lehetőség a zöldebb babaápoláshoz.  Tapasztalatból és szívből ajánljuk Neked is az újrahasználható mosható pelenkát!

Ismerd meg őket!

és persze a Zöldövezet családjai! 

mosható pelenka

 

A modernkor vívmánya az eldobható pelenka, mára sajnos bevonult a természetesnek vett dolgok közé. Egy újabb rendszer, ami saját kényelmi szempontjaikat veszi csak figyelembe. Az orvosok szerint a műanyag eldobható pelenkákban nagyjából úgy érzi magát a baba, mintha egy üvegházban lenne a popsija, teret engedve ezzel a különböző kórokozók elszaporodásának. A kisfiúkra még nagyobb veszélyekkel jár ez a fajta pelenkázási szokás, hiszen a magasabb hőmérséklet nem tesz jót a heréknek, és a későbbiekben ez hathat a termékenységre.

Az egészségügyi hatásokon túl, vegyük figyelembe a környezetterhelési oldalt is. Egy gyermek születésétől a szobatisztaságig (2,5-3 év) kb. 1,5-2 tonna veszélyes hulladékot termel az egyszer használatos, eldobható pelenkákkal, mely a vegyes hulladékba dobva lerakóba, vagy szemétégetőbe kerül.

A modern mosható pelenkák nem azonosak a régen használatos tetra pelenkákkal, melyet főzéssel tisztítottak nagyanyáink. A mai mosható pelusok ergonomikusak, designosak, és nem utolsó sorban könnyen használhatóak. Az első szett megvásárlása soknak tűnik, de ha végiggondoljuk egy csecsemő esetében a követező 2-3 pelusos évet - a testvérekről már nem is beszélve - még a mosószerrel és vízzel együtt is kedvezőbb az anyagi ráfordítás.

Hogyan működik?

Lapozható Mosható pelenka kisokosunkban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat. Ha kényelmesebb, alább le is töltheted a pdf-et.

A Zöldövezet Társulás Egyesület a mosható pelenkák népszerűsítésén dolgozik előadások tartásával, szakmai online anyag készítésével és facebook hirdetésekkel. Szeretnénk, ha minél szélesebb körben elterjedne a modern mosható pelus, mert ezzel nem csak a gyermekeink egészségének, hanem környezetünknek is kedvezünk.

Kölcsönözz mosható pelenkát tőlünk!

Próbáld ki díjmentesen a magyar anyukák által varrt pelenkákból összeállított csomagjaink egyikét.

Érdekel, megnézem! 

mosi

 

A mosható pelus előnyeiről egy szuper videót is készítettünk: 

 

NYERJ mosható pelus készletet: Töltsd ki az Ökotipegő TOTÓ-t, április végén sorsolunk!

 

Spórolj a mosható pelenka használatával akár 300 000 forintot!

mosható pelenka táblázat Zöldövezet

Zöldövezet logo

eldobós pelus infografika