Új játékok a Zöldövezet Társulás standján!

Lead kép
standos programok
Lead szöveg
Ökolakat, chill-pont, igazi fejtörő kérdéseket tartalmazó totó és zero-waste kézműveskedés egy helyen - a Zöldövezet szemléletformáló standjánál, rendezvényeken!

Idén nyáron is számos fesztiválon, rendezvényen találkozhattok velünk és kipróbálhatjátok egyre bővülő programkínálatunkat!

Kezdjétek a legnépszerűbb játékunkkal, az Ökolakat Szabadulószobával! A régi titkos bőrönd lakatja csak akkor nyílik ki, ha három feladatot teljesítve megfejtitek a kódot! Közben pedig rengeteget tanulhattok a hulladékmentes életmódról, a vegyszermentes háztartás vezetésről. 

Ha még inkább próbára tennétek a tudásotokat, töltsétek ki szemléletformáló totónkat! Garantálhatjuk, hogy lesz olyan válasz, amin meglepődtök! Vigyázzatok, néhány kérdés kicsit becsapós, de képzett, zöldszívű animátoraink szívesen segítenek, így nem csak a helyes válaszokat tudhatjátok meg, hanem azok hátteréről is mesélnek nektek. 

Ezek után megmozgathatjátok magatokat a Hulladékhalászattal, ahol a társaság tagjai együtt dolgozva tudják összegyűjteni a "folyóból" a hulladékokat, majd pedig szétválogatni mindent a megfelelő szelektív gyűjtőbe.

Végül nincs más hátra, mint megpihenni egy kicsit a Chillpontunkon, ahol kipróbálhatjátok a pet-kupakokból és fesztivál-molinókból készített puffokat és kábeldob asztalokat. Közben kézműves foglalkozásunk keretében magatok is kipróbálhatjátok, milyen ötletes dolgokat lehet alkotni kidobásra ítélt hétköznapi tárgyakat újrafelhasználva!

A közeljövőben a Paloznaki Jazzpikniken és az Atlétikai VB eseményein várunk benneteket, de ha mindig szeretnéd tudni, hol találkozhatsz velünk, kövess be csatornáinkon!
 

 

Ez is érdekelhet

Indul a rendezvényzöldítés szezon! De mit jelent ez a gyakorlatban?

Lead kép
Lead szöveg
Ugye mindenki ismeri azt az érzést, amikor hajnali 4-kor már csak „valami bő zsírban és csokiban tocsogó kajára” vágyik?! Ezeknek az ételeknek és csomagolásaiknak jó része viszont a kukában landol megannyi más, újrahasznosítható hulladékkal együtt - mint amilyen pl. a rendezvénykellékeket becsomagoló karton, fólia, a kiürült sörösdoboz, vagy borosüveg.. A Zöldövezet Társulás Egyesület majdnem 15 éve dolgozik a rendezvények környezetterhelés csökkentéséért, évente közel 60 000 kg hulladékot mentünk meg és az idei cél a 70%-os visszagyűjtési arány megdöntése. De mit is jelent ez a gyakorlatban?