A hónap önkéntesei – január: Erik és Tonka

Lead kép
A hónap önkéntese - január
Lead szöveg
Múlt hónapban is számtalan tevékenységhez kértük önkénteseink segítségét. A Hónap Önkéntese címért olyan szoros volt a verseny, hogy végül januárban ketten is elnyerték.  Heim Ágoston és Tollay Erik 2022-ben kezdett el a velünk dolgozni, amikor kapcsolatba kerültünk a Local Heroes-zal. A Local Heroes olyan szakemberek közössége, akik tudásukkal civil szervezetek projektjeit segítik design eszköztárral. Jelenleg az Ökotipegő programunkhoz kapcsolódó applikáció fejlesztését segítik. Az alábbiakban az Erikkel és Tonkával készült mini-interjú olvasható. 

 

Mivel foglalkoztok? 

Erik: Egy digitális ügynökségnél dolgozom Londonban, digitális termékek tervezésével foglalkozom. 
Tonka: Service Designerként emberközpontú közszolgáltatásokat és folyamatokat tervezek a Főpolgármesteri Hivatalban. 
 

Milyen szervezeteknél önkénteskedtek? 

Több civil szervezettel dolgoztunk már egyénileg és csoportosan is céges együttműködésben, jelenleg a Zöldövezet és az Egy sima, egy fordított projektjeit segítjük. 
 

Mióta vagytok önkéntesek a Zöldövezetnél? 
Egy céges együttműködésben találkoztunk először, a közös projektünk, a mosipelus app december óta tart.  
 

Miért szerettek (itt) önkénteskedni? 
E: Nagyon jó a csapat, akivel együtt dolgozom és a szervezet céljával is tudok azonosulni. Örülök, hogy közvetve segítek abban, hogy egy fenntarthatóbb környezetben éljünk. 
T: Izgi a projekt, mert nem dolgoztam még ilyen témában, ahol kisgyerekes anyukák a célcsoport (mosipelus), emiatt a projekt közben sokat tanulok is.  
 

Miért fontos számotokra az önkéntesség? 
Szeretnénk elősegíteni, hogy a szakemberek tudásukat és tapasztalatukat a társadalom hasznára is tudják fordítani a civil szervezetek erősítésén keresztül. 
 

Mi volt a kedvenc feladatotok? / Mit tevékenykedtetek ebben a hónapban? 
E: Egy mobilapp tervezésében segítünk a Zöldövezetnek. Mivel ezzel foglalkozom a munkám során ezért élvezem, hogy ezt a tudást kamatoztathatom. 
T: A szolgáltatási térkép készítése volt a fő fókuszom, amiben a mosipelus kölcsönzés teljes ügyfélútját és az ehhez kapcsolódó belső folyamatokat terveztük meg. Pelus(os)okkal még nincs személyes tapasztalatom, ezért izgalmas volt az empatizálás. :) 

 
Melyiket választjátok: kutya vagy macska? 
Nacho és Jerry is megsértődne, ha nem azt írnánk, hogy kutya.  
 

Mi a hobbitok? 
E: A legújabb hobbim a falmászás, amit néhány hónapja kezdtem el, valamint imádok túrázni a menyasszonyommal és a kutyámmal. :)  
T: Kevésbé egy klasszikus hobbi, de most épp friss jogsisként próbálok stabil sofőrré válni! 

Nagyon köszönjük a munkátokat! 

 

Te is kedvet kaptál? Jelentkezz önkéntes csapatunkba! http://zoldovezet.info/form/jelentkezz-zoldovezet-onkentesne