Zöld életmód

 

A Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület, ahogy a nevében is szerepel, környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozik. Na de pontosan milyenekkel? Ahogy a saját és partnereink igénye időről időre bővül, úgy bővül tevékenységi köreink palettája is. Kezdetben a rendezvényzöldítésre és a karitatív csapatépítésekre fókuszáltunk. Ahogy telt az idő, több tagunk is szülővé vált, így környezettudatos emberként temészetesen ezzel a fókusszal tanultunk bele a gyermeknevelésbe is. Az évek alatt rengeteg tudást és tapasztalatot szereztünk, amit előadások, workshopok, tanácsadás formájában adunk tovább. Valamint megnyitottuk mosipelus-kölcsönzőnket is, hogy mindenki számára kipróbálhatóvá váljon a hulladékmentes pelenkázás gyakorlata.

Csapatunk tagjai saját privát életükben is kísérletező hajlamúak és vággyák a tudást, legyen szó akár az otthoni komposztálásról, akár a nem egyszer használatos női higiéniai eszközökről vagy éppen a zoknistoppolásról. A fenntartható életvitelhez vezető út ilyen és ehhez hasonló lépésekből áll, amik sokszor bonyolultnak tűnnek vagy nem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá. Ezért is döntöttünk úgy, hogy az általunk összeszedett tudást a saját tapasztalatainkon keresztül megosztanánk másokkal cikkek, előadások formájában. Minden lépés számít, segítsük egymást az úton!

Segéd-Kezek programjaink során rendszeresen készítünk madárodúkat. Nagyon szeretjük a témát, így az utóbbi időben már teljes madárbarát kertet is kialakítottunk iskolák, óvodák udvarain. Összefoglaltuk a főbb tudnivalókat, és szívesen segítünk gyakorlatban is a kialakításban.

Az egyes témákat bővebben kifejtve a baloldalt található almenükben keressétek!

 

 

Levél