Filmajánló – Egy film az erdőről, az erdőkért

Lead kép
mokus
Lead szöveg
Most induló új rovatunkban olyan filmeket mutatunk be nektek, melyek a természethez, környezetvédelemhez kapcsolódnak. Elsőként a november elején megjelent A Tölgy – Az erdő szíve c. filmet ajánljuk; érdemes moziba menni érte!

 

Film: A Tölgy – Az erdő szíve
Műfaj: dokumentumfilm (de inkább illik a mesefilm/ kaland kategóriába)
Téma: biodiverzitás
Kicsiknek vagy nagyoknak: Mindenkinek!
Miért érdemes megnézni: Amellett, hogy roppant közelről nyomon követhetjük egy több száz éves tölgy és annak lakóinak négy évszakon átívelő kalandos történetét, egy elképesztő hang és képi élményben lehet részünk, ráadásul támogathatjuk az Erdőmentők Alapítványát is!

A  dokumentumfilmek célja nagyon röviden a valóság dokumentálása. Laurent Charbonnier és Michel Seydoux filmje ehhez képest inkább hasonlít egy mese- vagy kalandfilmhez, mint a National Geographic bármely részéhez. Mindenféle narrációt mellőzve, elképesztően közeli képekkel, okos vágással és zenei aláfestéssel, valamint ügyesen megkomponált hangeffektusokkal mutatják be egy 210 éves tölgy és a rajta/benne/körülötte élő állatok nem minden nap látható mindennapi életét. A dokumentumfilm 80 percében részesei lehetünk többek között egy mezei egércsalád menekülésének, a tölgymakkormányosok szerelmi életének és jópár akciójelenetnek is, amik után eltöpreng az ember, hogy ilyet lehetséges-e kamerára venni. Ha még ez sem lenne elég meggyőző, minden egyes megvásárolt jeggyel 100 Ft-tal támogatjátok az Erdőmentők Alapítványát!