A Charity Pot novemberben minket támogat!

Lead kép
charity pot
Lead szöveg
Mi az a Charity Pot érme? Egy olyan csomagolásmentes, vegán testápoló, amelynek teljes bevétele jótékony célokat szolgál! November végéig a levélmintás változattal a Zöldövezet munkáját támogathatod!

 

A Lush Charity Pot nevű testápoló korongja nem csak azért különleges, mert vegán és csomagolásmentes! Ennek a terméknek az ára az állatvédelem, az emberi jogok és a környezetvédelem területén dolgozó kis, közösségi szervezeteket és kampányokat támogat. Három változatban, különböző mintákkal kapható: novemberben válaszd a levélmintásat („Leaf”), így Zöldövezet munkájához járulsz hozzá!


Az ebből származó támogatást a Tudatos Intim Higiénia edukációs programra fordítjuk!


Ennek keretében egyetemekre és középiskolákba szeretnénk egy workshoppal ellátogatni, amelyen bemutatjuk az egyszer használatos, eldobható intimhigiéniai termékek negatív hatásait a környezetünkre és az egészségünkre. A workshopon a többször használható alternatívákról is mesélünk. 

 


Miért fontos ez?


Az elmúlt két év ráébresztett minket, hogy Magyarországon súlyos elmaradás tapasztalható a menstruációs termékekkel kapcsolatos edukációban, az eldobhatós termékek káros hatásai és a biztonságos újrahasználati termékek ismeretében, melynek fő okozója a tabu, mely a menstruációt övezi. Vannak előremutató kezdeményezések, civil tájékoztató fórumok, de probléma, hogy nincs egy szervezet, aki összefogná és folyamatosan támogatná a társadalom szemléletformálását és a fiatal lányok, nők ismereteinek bővítését.


Tevékenységünk célja, hogy felhívjuk a figyelmet a menstruációs termékekkel kapcsolatos problémákra:

  • az elképesztő mennyiségű egyszerhasználatos műanyag használatára a menstruáció során, melyből azonnal hulladék lesz,
  • az egészségkárosító kemikáliák hatásaira, amit az egyszer használatos menstruációs termékek tartalmaznak,
  • illetve a magas árazás anomáliájára, mely luxuscikké teszi a nők alapvető szükségletét.

 

 

Célunk


A menstruáció ne legyen ezentúl tabu! Ez egy természetes dolog, a Földön élők több, mint 50%-át havonta érinti. Ennek ellenére a nők sokszor még egymás között is szégyellik a menstruációjukat, a férfiaknak kellemetlen téma. Nem csoda, ha a lányok így szorongva várják menstruációjukat, nem mernek kérdezni, és ez a helyzet megnehezíti a tájékozódásukat a környezeti és egészségügyi hatásokról, valamint a biztonságos alternatív megoldások kapcsán.


Célunk, hogy az országos kampányunkkal középiskolákban, egyetemeken egy workshop keretében, kötetlen beszélgetésekkel enyhítsük a lányok szorongását a témával kapcsolatban. Naprakész felvilágosító anyagokat állítunk össze, mely tartalmazza az egyszerhasználatos menstruációs termékek kockázatait és a biztonságosan használható környezetbarát menstruációs termékek bemutatását.