Így telt a nyarunk – Campus fesztivál

Lead kép
campus
Lead szöveg
Az idei nyár ismét a fesztiválok nyara volt, országszerte számos neves könnyűzenei fesztivál került megrendezésre. Számunkra mind közül kiemelkedik Debrecen legnagyobb bulija, a Campus fesztivál, amely idén 2022. június 20-23. között valósult meg. Több, mint 100 000 kikapcsolódni vágyó fiatal zarándokolt el e nyár közepi bulihétvége kedvéért a kálvinista Rómába. 

 

Köztük voltunk mi is, a Zöldövezet kis delegációja. Ám mi elsősorban nem a neves előadók miatt érkeztünk; az Agrárminisztériummal és a Felelős Gasztrohőssel karöltve a fesztivál Civilfalujában kaptunk helyet. 

Délelőttől egészen az esti órákig igyekeztünk egy kicsit másféle kikapcsolódást nyújtani a fesztiválozóknak: kvízeink a szelektív hulladékgyűjtésről és az újrapoharakról sok érdeklődő elmére és nyitott fülre találtak. A legkisebbeknek is készültünk egy játékkal, a hulladékturkálóval, melyben a különböző csomagolóanyagok kilétét homály fedi, a bemutatkozásaik alapján kell azonosítaniuk az apró nyomozóknak, hogy „kiről” is lehet szó. Egy-egy sikeres kvíz vagy hulladékturkáló, és a sokszor ezzel együtt járó tanulságos diskurzus után a résztvevők színes újrapoharakat kaptak. 

Hoztuk még magunkkal új esélyt kapott hulladékokból kialakított pihenősarkunkat, a chillpontot, ahol a fáradt fesztiválozók lehetőséget kaptak leülni dizájnos, kábeldobra meglepően hasonlító dohányzóasztalunk mellé egy valaha autógumiként funkcionáló puffra, levenni egy könyvet létrakönyvespolcunkról és kikapcsolni a külvilágot. 

Két szelektív szettünk is jött még velünk, színes kukáink remekül beleillettek a fesztivál tarka forgatagába, s nem mellesleg így megtudhatták az érdeklődők, melyik szín mihez tartozik, nagy örömünkre pedig jól is használták őket. 

Beszéltem már arról, miket vittünk a rendezvényre, ám végső soron mi sokkal többet kaptunk: tartalmas beszélgetéseket, önfeledt játékokat, legfőképpen pedig ezeken keresztül a  lehetőséget szemléletformálásra, amely örök küldetésünk. 

 

A program a KEHOP-3.1.5-21-2021-00003 sz. 'Szemléletformálás, oktatás, tudatosítás' c. projekt segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Képek