Így telt a nyarunk – 100. Magyar Derby és Divat Fesztivál

Lead kép
lelátó
Lead szöveg
2022. július 1-jén rajtolt a 100. születésnapját ünneplő Magyar Derby és a vele együtt megrendezésre kerülő Divat Fesztivál.

 

A győztes ló 3-án futott be, a Zöldövezet elkötelezett rendezvényzöldítő csapata azonban már június 30-án a helyszínen sürgött-forgott, hogy az érkező vendégeket már tiszta és igényes környezet várja. A rendezvény teljes ideje alatt terepen voltunk, hogy ez így is maradjon, a derbygyőztes ünneplése után pedig még maradtunk egy napot, hogy tisztán hagyhassuk ott a vendégsereg után a Kincsem Parkot. 

A kihelyezett 12 db szelektív szett mellett szükség volt még összesen több, mint 300 óra munkánkra, hogy a szemét ne okozzon semmilyen problémát a rendezvényen, illetve az megfelelően leválogatásra kerüljön. Míg legtöbbünk a lelátókon vagy a cateringes kukák körül tevékenykedett, mindig akadt néhány vállalkozó szellemű emberünk, aki a hulladék válogatását választotta.  

Elmondható, hogy remek munkát végeztek, hiszen a rendezvény végén egy kis utánaszámolás után kiderült, hogy a keletkezett hulladék több, mint felét sikerült eltéríteni a lerakótól, égetőtől. Számokban ez kb. 11,5 m3-t jelent. 

Régi partnerünk már a Kincsem Park, öröm a közös munka. Mindig szívesen járunk vissza oda csökkenteni egy-egy rendezvény ökológiai lábnyomát, vagy ha úgy tetszik, patkónyomát. Mindent megteszünk, hogy ez a patkó egy minél kisebb lóhoz tartozzon.