Halloweeni hulladékmentés

Lead kép
Halloween
Lead szöveg
Halloween ünneplése nálunk is egyre nagyobb terepet kap. A boltokban már most megjelentek a dekorációk: lufik, műanyag apróságok – amik persze pár nap után a kukában végzik…

Ha szeretnéd feldobni a lakásod az ünnepnek megfelelő díszítéssel, vagy bulit szervezel, akkor sem kell megvenned ezeket! Az otthon fellelhető tárgyakból is könnyen „hullajó” dekorációt tudsz
készíteni – így még a hulladékhasznosítás is megoldva!

 

A régi lepedőket vagy sötétebb függönyöket könnyedén szellemmé tudod alakítani. Minél rongyosabb, annál jobb! Sőt, ha van otthon bármilyen régi lánc, megalkothatod a láncait csörgető szellemet is. Tehetsz rá piros festéket is a még rémisztőbb összhatás kedvéért!

Tojástartókból fekete festékkel denevéreket tudsz készíteni, fehér festékkel szellemet alkothatsz, narancssárga festékkel pedig kis tököket.

Vannak felesleges üvegeid? Fess rá pókokat, szellemeket vagy bármilyen kísérteties mintát! Tegyél bele mécsest, és nézd meg, hogy milyen minták jelennek meg a falon! Garantáltan nyomasztó lesz!

Ismered „Hogyishívják Kuzint”? Kötözőmadzagból, de akár egy régi seprű fejéből is el tudod készíteni. Tegyél a fejére egy kalapot meg egy napszemüveget, és máris fogadhatja a vendégeket!

Az üres konzerves dobozokat is ki tudod festeni, mindenféle izgalmas mintát pingálhatsz rájuk!

Van pár kiégett villanykörtéd? Kiváló, most csinálhatsz belőlük dekorációt! Például pókokat, fekete festék és 8 szál fonal segítségével.

A tökfaragás is jó szórakozás – és lehet hulladékmentes is! Keress olyan fajta tököt, ami ehető, így a kivájt belseje egy finom levesben vagy sütiben végezheti!

És mi legyen a jelmezzel? Halloweenkor az a lényeg, hogy minél ijesztőbb legyél. Megtépheted és összefestékezheted a régi, már nem hordott ruháidat, de ha ennél extrábbra vágysz, amit nem tudsz elkészíteni, kölcsönözz vagy nézz szét a turkálókban!

Élő állattal ne dekorálj! Furcsán hangzik? Pedig húsvéthoz hasonlóan amikor divatból vásárolnak nyuszikat, Halloween idején főleg a fekete macskák, de a kutyák is veszélyben lehetnek! Sok menhely ilyenkor nem is ad örökbe fekete állatot. Az állat örökbefogadása felelősségteljes döntés, nem egy napra, hanem egy életre szól!

Mutasd a Te hulladékmentes, újrahasznosított dekorációdat!

 

(Képek forrása: Pinterest)