Szelektív hulladékgyűjtés

Lead kép
szelektív hulladékgyűjtés rendezvényen
Lead szöveg
A Zöldövezet Társulás az Önkéntesség Európai Évéhez kapcsolódva állásbörzéken és közösségi oldalakon toboroz jelentkezőket a szelektív gyűjtésre.

A Zöldövezet Társulás az Önkéntesség Európai Évéhez kapcsolódva állásbörzéken és közösségi oldalakon toboroz jelentkezőket a szelektív gyűjtésre. Minden fesztiválon 25 képzett szelektálót állítanak csatasorba: ők felelnek a szelektív gyűjtőzsákok cseréjéért, üzemeltetik a hulladékcsere-pontokat, és a földön eldobott hulladékból kiválogatják a hasznosítható fajtákat. A visszagyűjtés a Balaton Soundon már a bejáratnál elkezdődött, a fesztiválra be nem vihető palackokat, üvegeket már a kapuknál szelektív gyűjtőbe lehetett dobni. A rendezvény területén 14 gyűjtőszigeten szabadulhattak meg a látogatók a fém, papír és műanyag hulladéktól, a vendéglátóhelyek közelében pedig további 15 üveggyűjtő működött.

 

A szervezők persze nemcsak az önkéntesekre, hanem a fesztivál minden látogatójára számítanak. Erőfeszítéseiket jelképes jutalommal honorálják: a hulladékcsere pontokon beváltott műanyag poharakért, PET palackokért és aludobozokért apró ajándék jár.