Zöld babavárás

Lead kép

Ha a családba kisbaba érkezik új termékek beszerzése válik szükségessé, mely a gyermek ellátásához kellenek. Zöld babavárás programunk célja hogy megmutassuk, hogyan lehet a környezeti terhelés minimálisra szorításával készülni az új családtag érkezésére.

Fogyasztói társadalmunk betegségének mondható az a jelenség, amikor a kisbabát váró családok felesleges, sokszor silány minőségű és ráadásul drága termékek vásárlásába kezdenek, hamarosan sok egyszerhasználatos holmival terhelve így a hulladéklerakókat. ''A keletkező hulladék jó részét az eldobható pelenkák teszik ki, ez gyerekenként több tonnányi is lehet.'' A Zöld Babavárás programsorozat előadásain hallható tanácsokkal, praktikákkal azonban megkímélhetjük mindezektől környezetünket és pénztárcánkat is.

A piacon kapható babáknak szánt termékek tetemes része könnyedén helyettesíthető akár az otthon már meglévő eszközeinkkel, a ''vegyszerekben gazdag babaápoló krémek, fürdetők'' természetes anyagokkal, az ''egészségre ártalmas vegyületeket tartalmazó takarítószerek'' szelíd, ám hatásos változatokkal, az eldobható pelenkák pedig ''gyönyörű és környezetkímélő mosható társaikkal''. Egy tudatosabb, “zöldebb” gyermekkor biztosítása nem jelent egyet a civilizáció vívmányainak megtagadásával. A mai ''modern mosható pelenkák'' már köszönőviszonyban sincsenek a 30-40 évvel ezelőtti társaikkal, használatuk egyszerű, mosásuk sem igényel szakértelmet vagy tengernyi időt, és segítségükkel ''gyermekenként átlag 1,5-2 tonna hulladékot spórolhatunk''! Mindezeken felül a családi kasszát is kíméljük – az Egyesület számításai szerint ''akár 200.000 Ft-ot is megtakaríthatunk''! –, nem mellesleg pedig gyermekeinket bőrbarát, szellőző és szebbnél szebb mintával készülő pelusokba csomagolhatjuk.

Legtöbb esetben azonban az ''információ hiánya'' az, amiért a szülők mégis megveszik a – reklámokból – jól ismert márkák termékeit, holott ''van választási lehetőség''. Zöld babavárás kiadványunkkal segítünk elindulni az úton, hogy megkíméld kisbabádat és így családodat is a felesleges tárgyaktól, beszerzésektől!

Gyűjtésünkben olvashatsz a mosható pelenkákról (kiemelve a hazai gyártókat), pelenkázási kiegészítőkről, kímélő tisztító- és takarítószerekről, a babaápolás elengedhetetlen és természetes alapanyagú kellékeiről, a baba-mama ruházatról és a hozzátáplálásról is.

TÉMAKÖRÖK:

*Mosható pelenka

*Popsitörlő kendő

*Melltartó betét

*Ruhák, játékok

*Kismama holmik

*Könyvek

*Kiegészítő termékek a lakásban

*Tisztítószerek, mosószerek, öblítők

*Kozmetikumok, fürdetők, antibakteriális szappanok

*Az anyatej - ahol a környezet és az élet védelme találkozik

*Táplálkozás

*Mit igyon a baba

A részletekért kattints a képre!

http://issuu.com/zoldovezet/docs/kiadvany_final




A Zöld babavárás program támogatója a Földművelésügyi Minisztérium Zöld forrás pályázata.

Ha bővebben érdekel a mosható pelenka használata, itt eléred Mosható pelenka kisokosunkat:

http://issuu.com/zoldovezet/docs/utmutato_v2