Babaápolás - természetesen

Lead kép
1
Lead szöveg
Első kisbabánk megszületésekor megkezdődik a barangolás a babaápoló szerek útvesztőjében. Segítünk, hogy kimaradjon belőle néhány zsákutca.
Első állomás - gyógyszertári szerek

Könnyen rájöhet az ember lánya, hogy a babánknak felírt szuperbiztonságosnak hitt gyógyszertári kencék igazából nem is olyan tiszták mint elsőre véljük. Persze lelkes szülők kiváltják és első használatkor elborzadnak a fürdetőnek például már az állagától is. Első gyermekünket fürdetni - lássuk be - alapesetben is kihívást jelent, de a gyógyszertári fürdetővel még izzasztóbb feladat. Sokan le is váltják már az első napokban, hisz ezen kívül is elég akadályt kell leküzdeni ebben az időszakban (csakúgy mint a továbbiakban). A kitartóbbak, akik szentül hisznek abban, hogy ez a legjobb megoldás - hiszen illatanyagot nem tartalmaz és kíméletes a baba bőréhez - kínlódnak vele még egy darabig míg ugyanúgy leváltják mint mindenki más. És a popsikrém... Mint minden gyógyszertári kencének, ennek is kőolajszármazék az alapja. Ha ez sem lenne elég taszító, akkor a szaga és az állaga segíteni fog a döntésben, hogy meddig érdemes használni.


Válts időben!

Az nyilvánvaló, hogy a kisbabák bőre sokkal érzékenyebb a káros vegyi anyagokra, és előbb jelentkeznek tünetek a velük való tartós érintkezés során, ezért sokan gyermekük érkezésekor kezdenek el kutatni a natúrkozmetikumok után. Érdemes időben váltani a komolyabb problémák megelőzése érdekében.

Végső soron nem kell oknyomozó riporternek lennünk ahhoz, hogy utánajárjunk miből állnak a gyógyszertári kencék: csupa kritikusnak mondható szintetikus anyagból, amelyek káros hatásairól szóló cikkekkel tele az internet. Ha ezeknek csak töredékét hisszük el, akkor sem keni többé az ember a gyerekére. De ha a nagy kozmetikai cégek márkáit szerettük volna eleve elkerülni, akkor merre érdemes keresgélni? Ebből az útvesztőből többféle termék is kiutat jelenthet, ugyanakkor a „bio”-nak címkézett termékek nem feltétlenül jelentenek teljes biztonságot. Szeretjük ugyan azt hinni, hogy ha egy kozmetikai termék drága, ne adj' úristen méregdrága, akkor az biztosan minőségi is. Sajnos nem. Érdemes utánajárni más szülők tapasztalatainak és olyan helyről vásárolni - legyen szó kozmetikumról vagy élelmiszerről – ahol már eleve válogatott termékek között találhatjuk meg a számunkra és gyermekünk számára megfelelőt. Ha ilyen helyet keresel, akkor megtaláltad! Katt ide!

Címkék