Segéd-kezek

Lead kép
1

A Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület kaláka-programja.

A kaláka a rászorulók javára közösségben végzett, hasznos, alkotó munka örömét jelenti.

Célunk, hogy nagy cégek dolgozóinak rendhagyó csapatépítő eseményeket szervezzünk. Kiszakítva őket a megszokott irodai közegből, a napi rutin helyett kihívásokkal teli munkát végezhetnek. Itt mindenki kipróbálhatja magát, és a csapat együtt oldja meg a feladatot egy rászoruló intézményben, kertben, vagy természetvédelmi területen.

Milyen önkéntes munkákat szervez a Segéd-kezek?

Különösebb szaktudást és gépesítést nem igénylő, kézi szerszámokkal elvégezhető feladatokat végzünk. Kertészkedés, virágültetés, kerítés-, vagy falfestés, képek pingálása, játszótér felújítás, természetes környezetet helyreállító és élőhely-megóvó munkálatok. Fontos, hogy csak olyan és annyi munkát tervezünk, amit a nap végére biztosan be tud fejezni a csapat, és az elkészült festés, kertészkedés vagy rendrakás igazán látványos, érdemi előrehaladást jelent a nap végén. Az önkénteseket nem hajszoljuk a végkimerülésbe: célunk, hogy 3-4 órányi fizikai munka után mindenki jóleső fáradtsággal és elégedettséggel fejezhesse be a kalákát!

Csapatlétszámok

15-200 fő/alkalom között, akár több napra elosztva. Fontos, hogy a helyszínt úgy választjuk ki, hogy a munkamennyiség a létszámhoz illeszthető legyen.

Kiknek ajánljuk?

Olyan cégeknek,

- ahol a CSR jelentés, nem csak egy kötelezően kiadandó dokumentum

- akik dolgozóik szemlélet formálásában aktívan részt vennének

- ahol a közösen végzett tevékeny munka öröm

- ahol fontosabb a közös jótékony munka, mint egy bowling-party

- akik jó példával járnak el más cégek felé is.

A fogadó helyek olyan természetbeni, látható, kézzelfogható, azonnali segítséget kapnak a Segéd-kezek önkénteseitől, amelyre nekik se pénzük, se emberük, se idejük. A megújuló területek-helyiségek a dolgozók számára örömet jelent, az önkéntes csapatok pedig találkozhatnak munka közben azokkal az emberekkel, akikért dolgoznak éppen. Emberi kapcsolatokat építő, érzékenyítő szerepe van a Segéd-kezek kalákának, hiszen közös célunk egy jobb világ építése. A Segéd-kezek a Zöldövezet Társulás Egyesület fiatal csapatának egyik kedvenc programja!

Referenciáink

Referenciák

Kapcsolat

domonyik.annamari@zoldovezet.info

További információ:

http://www.seged-kezek.hu