3 nyomós érv a mosható pelenkák mellett

Lead kép
1
Lead szöveg
Évente 100.000 tonna, kb. 1 250 000 m3. Pontosan ennyi kommunális hulladékot termelünk csak eldobható pelenkákból egy év alatt Magyarországon. Ez akkora halom, mint 50 darab 10 emeletes panelház egymás mellett.
Pedig van egészségesebb, olcsóbb, környezetkímélő megoldás.
A ma kapható, modern, mosható pelenkák ergonomikusak, designosak, és nem utolsó sorban könnyen használhatóak. Kevésbé terhelik a környezetet, a pénztárcát, ráadásul jót tesznek a babák bőrének.

1. EGÉSZSÉGES

 

Kevesen tudják, hogy az eldobható pelenkák magja (cellulózzal kevert szuperabszorbens polimer) egy olyan erős nedvszívó képességgel rendelkező anyag, amely a bőrből is képes kiszívni a nedvességet, ezzel megbontva a természetes védőréteget, táptalajt szolgáltatva a különböző fertőzéseknek.

''Kutatásunk alapján a gyerekek 70 %-a jobban érzi magát a mosható pelenkában'', mert ezek jól szellőznek, kevésbé hőszigetelnek, így kellemes hőmérsékleten tartják a babák popsiját és nemi szerveit, ezáltal csökkentik a kialakuló fertőzések kockázatát. ''A mosipelusok ráadásul vegyianyag mentesek, természetes anyagokból készülnek.''

 

 

2. KÍMÉLI A PÉNZTÁRCÁT

 

Kutatásunk azt is bizonyította, hogy ''a mosható pelenka sokkal olcsóbb megoldás''. Még akkor is az eldobható pelenka árának a töredékével számolhatunk, ha a mosás, az energia, a víz és a mosószer árát is bekalkuláljuk.

1

 

 

 

3. KÖRNYEZETBARÁT

 

''Egy gyerek a születésétől a szobatisztaságig mintegy 1,5-2 tonna veszélyes hulladékot termel'' az egyszer használatos, eldobható pelusokkal, amelyek a vegyes hulladékba dobva lerakóba, vagy szemétégetőbe kerülnek. A mosható pelenkák a természetes alapanyagok felhasználásából adódóan műanyag- és egyéb adalékanyag-mentesek, nem tartalmaznak illat-, vagy festékanyagot. Nem végzik egyetlen használat után a szemétben, hanem akár testvérek, egymás után is, évekig használhatják.

''Mosható pelenkák használatával évente 50 panelháznyi kommunális hulladék tűnne el Magyarországról'', ez óriási mennyiség. A környezeti hatás persze függ a mosási szokásoktól is, ezért készítjük letölthető kisokosunkat, hogy milyen elérhető környezetbarát mosószereket érdemes használni a pelenka tisztítására.

 

+1 JÓL NÉZ KI!

 

''A Zöldövezet Társulás Egyesület január 24-én 18 órától ingyenes előadást és mosipelus-tapogatást tart leendő és gyakorló anyukák és érdeklődők számára.''

 

Az előadás helyszíne: Dési Huber Művelődési Ház (1098 Budapest, Toronyház utca 17/b).

http://www.facebook.com/events/1174539129266077/

 

Az előadássorozat második állomása: Február 9. 10:00, Sukoró Kultúrház (8096 Sukoró, Fő u. 33-35.).

 




 

//A Mosható pelussal a jövőért projekt a Földművelésügyi Minisztérium Zöld forrás pályázata keretén belül valósul meg!//