2013-ban történt

Lead kép
2013
Lead szöveg
Elfoglaltak voltunk, szerencsére! Marketinges híján itt a honlapon ritkán jelentkezünk, de most egyben összefoglaljuk a 2013-as év legfontosabb eseményeit.

Beindítottuk új, újrahasználatot népszerűsítő projektünket. A ''Replacc'' rendezvények különlegessége, ''mobil játszóház''unkat feleslegessé vált tárgyakból készítettük. A Cellux csoporttal közösen kigondolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium 2012-es Zöld forrás támogatásával megvalósult gyermekprogramról a http://www.replacc.hu oldalon írunk bővebben. A Replacc bemutatkozott több magyarországi nagyrendezvényen (Gyereksziget, WAMP design vásár, Gardrób közösségi vásár) és a médiában is hallhattunk róla (Klub rádió, Népszabadság, JOY magazin).

Kinőttük korábbi raktárunkat, ''a Replacc állatkái kaptak egy új „istállót”'': vásároltunk egy régi lakókocsit, ami munkatársunk keze alatt megújult.

 

Újrapoharaink messzeföldre látogattak, hamburgi Kirchentag kiállításon használták sikerrel őket.

 

Több boros rendezvényt is zöldítettünk mint korábban, jártunk a Rosalián, a Budavári Borfesztiválon, a Boscolo-n, a JuniBor fesztiválon is. Örülünk, hogy ''egyre több borfesztivál rendezvényszervezője dönt a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése mellett'', ugyanis ezek a típusú események a legjobb arányú tiszta szelektív hulladékot termelik (főként üveg és karton). Kár lenne, ha mindez a szemétlerakón végezné.

 

''Támogattuk a fiatal művészeket'', a Liget30 megnyitóján a vendégek Újrapoharakból fogyasztották a frissítőt.

 

Kétségkívül a 2013 év legnagyobb áttörése a szabadtéri fesztiválokon a mosható pohár bevezetése. Nekünk a ''VOLT fesztivál Telekomos Fesztiválpohár rendszerének kialakításában volt szerepünk''. Bízunk benne, hogy a 2014-es esztendőben is az elmosható, újrahasználható poharakba csapolják majd a sört – hagyományosan már 4. éve a Bánkitó és Hegyalja fesztiválon, és új belépőként a VOLT és Balaton Sound Fesztiválokon. Szintén újdonság volt idén a Csillagpont református fesztivál, ahol minden büfében Újrapoharat használtak a pultosok.

 

Részt vettünk a ''Humusz Szövetség Nulla hulladék turné''jában, két helyszínen szerveztünk szemléletformáló programot.

 

Közel 30 rendezvényen szerveztünk szelektív hulladékgyűjtés, eseményeket újrapoharasítottunk és bemutattuk a Replacc rendszert. Munkatársunk részt vett az Önkéntes Központ Alapítvány által szervezett ''Önkéntes Menedzser Képzésen'', későbbi programjaink fejlesztése érdekében. 9 hónapon keresztül tudtunk foglalkoztatni 2 fő munkaerőt, és egy új honlapunk is készült. 4 pályázaton elindultunk, de sajnos támogatást nem kaptunk.

 

A 2014-es évben megújulást tervezünk, programjaink felülvizsgálatát, fejlesztését, és új projektek indítását tűztük ki célul.

 

Addig is reméljük minél többen gondolnak ''Váltsd ZöldRe'' jelszavunkra!

a

s

3