Kövess minket a Facebookon!

Elindult a Tudatos Intim Higiénia hét!

kamp A Zöldövezet Egyesület szervezésében Magyarország is csatlakozik a 2020. október 19-25. között az EnvironmenstrualWeek nemzetközi kampányhéthez. A kampány célja, hogy felhívjuk a figyelmet az intim higiéniai termékek környezeti, egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatásaira, illetve jogalkotói szinten is szeretnénk jelentős változásokat elérni az újrahasználható termékek támogatásában.


Egyedülálló mosható pelenka kölcsönző indult a Zöldövezet gondozásában

mosikölEgy kisgyermek születésétől szobatisztaságáig kb. 1,5 tonna veszélyes hulladékot termel az eldobható egyszer használatos pelenkákkal. Ha megvizsgáljuk, hogy 2017-ben csak Magyarországon 91.600 gyermek született, akkor 100.000 tonna veszélyes hulladéról beszélünk. A Zöldövezet újrahasználható mosható pelenkát népszerűsítő programjával ezt a hulladékmennyiséget szeretné megelőzni a hazai hulladéklerakókból.


Így babázunk mi - peluskölcsönző

Elindult a Zöldövezet Egyesület mosható pelenka kölcsönzője! mosi2 Magyar anyukák által készített mosható pelenka csomagjainkat azért hoztuk létre, hogy a családok otthon tudják kipróbálni, melyik típus a legmegfelelőbb a kisbaba számára.


Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


ZöldÖvezet a tizedik HVG Állásbörzén

A SYMA Csarnokban február 22-23-án megrendezett börze szervezői fokozott figyelmet fordítanak a zöld szemléletmódra, hiszen általában 9-10000 látogató is megfordul az eseményen: az állásbörze megszokott elemei a szelektív hulladékgyűjtők, melyek helyes használatához segítséget/felvilágosítást ezúttal is zöld hostess adott. A látogatói térben található gyűjtők mellett kihelyezett catering hulladékát immár teljesen szelektáltuk: műanyag tányér/fólia - tetrapack - üveg - PET bontásban távoztak a rendezvény területéről.

A minden évben kétszer megrendezett vásáron nemcsak állásajánlatokat kínáló cégekkel, hanem képzési lehetőségeket bemutató intézményekkel és vállalkozásokkal is találkozhatnak az érdeklődők, illetve számtalan hasznos szakmai program, workshop és tréning segíti a (leendő) munkavállalókat tudásuk felmérésében, és az álláskereséssel kapcsolatos legfontosabb gyakorlatok megismerésében.

2012-ben is folytatódik a HVG Állásbörze nagy sikerű és környezettudatos folytatása, a virtuális börze, melyre az e-reg rendszer segítségével online regisztrálhatsz, illetve adhatod le CV-det. Tavaly ősszel az online börze időtartama alatt 4853 álláspályázat futott át a HVG Állásbörze rendszerén és most is közel 5000, folyamatosan frissülő és bővülő állásajánlat-kínálat vár Téged.

A rendezvény kiállítóit most egészen március 11-ig megtalálhatod a börze honlapján. Klikk!

A weboldalon keresztül: - utólag is jelentkezhetsz a cégek által meghirdetett pozíciókra, - minden fontos információt beszerezhetsz a kiállítókról, tevékenységükről és karrierlehetőségeikről, - az interakció sem marad el: a cégek saját online standján szavazni is tudsz, valamint könnyedén elérheted a vállalat hivatalos Facebook oldalát is. Klikk!