Kövess minket a Facebookon!

Rendezvényzöldítő asszisztens munkatársat keresünk

people2A Zöldövezet Társulás Egyesület 2009 óta szervez rendezvényeken környezetbarát hulladékmenedzsmentet, szelektív gyűjtés kialakításával, illetve az Újrapohár hulladékmegelőző program megvalósításával. Ha szeretnél részese lenni ennek a folyamatnak, fontosnak tartod környezetünk védelmét, láttál már rendezvényt a „háttérből is”, már az oviban is kukás autó volt a jeled és persze nem riadsz vissza hétvégi, netán éjszakába nyúló pörgős, fizikai munkáktól sem akkor Te vagy a mi emberünk!


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Műanyagmentes Jövő - Zöldülő Fesztiválok

műag mentesA Zöldövezet Társulás szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a február 24-én, pénteken, 16:00-kor kezdődő „Műanyagmentes Jövő – Zöldülő Fesztiválok” fórumbeszélgetésére, amely a Millenárison megrendezett Food Truck Rally – gasztroesemény keretei közt kap helyet!


Zöld babavárás

Ha a családba kisbaba érkezik új termékek beszerzése válik szükségessé, mely a gyermek ellátásához kellenek. Zöld babavárás programunk célja hogy megmutassuk, hogyan lehet a környezeti terhelés minimálisra szorításával készülni az új családtag érkezésére.

Fogyasztói társadalmunk betegségének mondható az a jelenség, amikor a kisbabát váró családok felesleges, sokszor silány minőségű és ráadásul drága termékek vásárlásába kezdenek, hamarosan sok egyszerhasználatos holmival terhelve így a hulladéklerakókat. A keletkező hulladék jó részét az eldobható pelenkák teszik ki, ez gyerekenként több tonnányi is lehet. A Zöld Babavárás programsorozat előadásain hallható tanácsokkal, praktikákkal azonban megkímélhetjük mindezektől környezetünket és pénztárcánkat is.

A piacon kapható babáknak szánt termékek tetemes része könnyedén helyettesíthető akár az otthon már meglévő eszközeinkkel, a vegyszerekben gazdag babaápoló krémek, fürdetők természetes anyagokkal, az egészségre ártalmas vegyületeket tartalmazó takarítószerek szelíd, ám hatásos változatokkal, az eldobható pelenkák pedig gyönyörű és környezetkímélő mosható társaikkal. Egy tudatosabb, “zöldebb” gyermekkor biztosítása nem jelent egyet a civilizáció vívmányainak megtagadásával. A mai modern mosható pelenkák már köszönőviszonyban sincsenek a 30-40 évvel ezelőtti társaikkal, használatuk egyszerű, mosásuk sem igényel szakértelmet vagy tengernyi időt, és segítségükkel gyermekenként átlag 1,5-2 tonna hulladékot spórolhatunk! Mindezeken felül a családi kasszát is kíméljük – az Egyesület számításai szerint akár 200.000 Ft-ot is megtakaríthatunk! –, nem mellesleg pedig gyermekeinket bőrbarát, szellőző és szebbnél szebb mintával készülő pelusokba csomagolhatjuk.

Legtöbb esetben azonban az információ hiánya az, amiért a szülők mégis megveszik a – reklámokból – jól ismert márkák termékeit, holott van választási lehetőség. Zöld babavárás kiadványunkkal segítünk elindulni az úton, hogy megkíméld kisbabádat és így családodat is a felesleges tárgyaktól, beszerzésektől! Gyűjtésünkben olvashatsz a mosható pelenkákról (kiemelve a hazai gyártókat), pelenkázási kiegészítőkről, kímélő tisztító- és takarítószerekről, a babaápolás elengedhetetlen és természetes alapanyagú kellékeiről, a baba-mama ruházatról és a hozzátáplálásról is.

TÉMAKÖRÖK:

 • Mosható pelenka
 • Popsitörlő kendő
 • Melltartó betét
 • Ruhák, játékok
 • Kismama holmik
 • Könyvek
 • Kiegészítő termékek a lakásban
 • Tisztítószerek, mosószerek, öblítők
 • Kozmetikumok, fürdetők, antibakteriális szappanok
 • Az anyatej - ahol a környezet és az élet védelme találkozik
 • Táplálkozás
 • Mit igyon a baba

A részletekért kattints a képre!

baba
A Zöld babavárás program támogatója a Földművelésügyi Minisztérium Zöld forrás pályázata.

Ha bővebben érdekel a mosható pelenka használata, itt eléred Mosható pelenka kisokosunkat:

mosható pelus szakanyag