Kövess minket a Facebookon!

Rendezvényzöldítő asszisztens munkatársat keresünk

people2A Zöldövezet Társulás Egyesület 2009 óta szervez rendezvényeken környezetbarát hulladékmenedzsmentet, szelektív gyűjtés kialakításával, illetve az Újrapohár hulladékmegelőző program megvalósításával. Ha szeretnél részese lenni ennek a folyamatnak, fontosnak tartod környezetünk védelmét, láttál már rendezvényt a „háttérből is”, már az oviban is kukás autó volt a jeled és persze nem riadsz vissza hétvégi, netán éjszakába nyúló pörgős, fizikai munkáktól sem akkor Te vagy a mi emberünk!


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Műanyagmentes Jövő - Zöldülő Fesztiválok

műag mentesA Zöldövezet Társulás szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a február 24-én, pénteken, 16:00-kor kezdődő „Műanyagmentes Jövő – Zöldülő Fesztiválok” fórumbeszélgetésére, amely a Millenárison megrendezett Food Truck Rally – gasztroesemény keretei közt kap helyet!


Váltsd vissza, gyűjts szelektíven, bringázz! - Ismét ZöldRE vált a Hegyalja

A fesztiválozók és a szervezők közös erőfeszítésének eredményeként idén még szebb, még tisztább környezetben szórakozhatnak a látogatók a Hegy’-en. A Zöldövezet Társulás szervezésében a fesztivál egész területén ÚjraPohárba mérik az italokat a kevesebb hulladék érdekében, a látogatók szelektíven gyűjthetik az alumínium, papír és műanyag hulladékot, a Társulás és a Magyar Kerékpárosklub együttműködése jóvoltából pedig kedvezményesen lehet kerékpárt kölcsönözni. A programban résztvevők amellett, hogy csökkentik a rendezvény környezetterhelését, erőfeszítéseikért ajándékokat is kaphatnak.

Az ÚjraPohár (betétdíjas, vastag falú, ellenálló, újrafelhasználható pohár) nem ismeretlen a fesztivállátogatók előtt. A rendszer alapja az újrahasználat, s így a temérdek műanyag(pohár) hulladék keletkezésének megelőzése. Erre szükség is van: a rendezvények hulladékának akár 60-70%-át is elérheti az eldobható műanyag poharak aránya, az ÚjraPoharak használatával a teljes hulladék mennyiség ennyivel is kevesebb lehet. Ezzel csökken a takarításra fordított idő, pénz és energia, kevesebb szemetet kell elszállítani, ráadásul tisztább lesz a környezet is az eldobált poharak nélkül. A szelektív hulladékgyűjtésben a szervezők az önkéntesek mellett a fesztiválozók segítségére is számítanak. A Hulladékcsere ponton ajándékokkal jutalmazzák a programban résztvevőket: a gyűjtött hasznos hulladékot (PET palack, aludoboz) vízi pisztolyra, kitűzőre vagy akár pólóra lehet beváltani.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a fiatalok ne autóval, hanem tömegközlekedési eszközökkel, vagy kerékpárral érkezzenek, illetve a városon belül alternatív közlekedési eszközöket használjanak. Így a Magyar Kerékpárosklub a helyszínen kedvezményes kerékpárbérlési lehetőséget biztosít, illetve az érdeklődők vezetett túra keretében fedezhetik fel a környék látványosságait.

A Zöldövezet Társulás a fesztiválok zöld partnereként a szervezőkkel és a látogatókkal együtt a környezet terhelésének csökkentéséért dolgozik. A látogatók apró lépésekkel, kis odafigyeléssel jelentősen hozzájárulhatnak saját és a Hegyalja Fesztivál ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, hogy a következő években is ugyanilyen festői környezet várja a fesztiválozókat