Kövess minket a Facebookon!

Elindult a Tudatos Intim Higiénia hét!

kamp A Zöldövezet Egyesület szervezésében Magyarország is csatlakozik a 2020. október 19-25. között az EnvironmenstrualWeek nemzetközi kampányhéthez. A kampány célja, hogy felhívjuk a figyelmet az intim higiéniai termékek környezeti, egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatásaira, illetve jogalkotói szinten is szeretnénk jelentős változásokat elérni az újrahasználható termékek támogatásában.


Egyedülálló mosható pelenka kölcsönző indult a Zöldövezet gondozásában

mosikölEgy kisgyermek születésétől szobatisztaságáig kb. 1,5 tonna veszélyes hulladékot termel az eldobható egyszer használatos pelenkákkal. Ha megvizsgáljuk, hogy 2017-ben csak Magyarországon 91.600 gyermek született, akkor 100.000 tonna veszélyes hulladéról beszélünk. A Zöldövezet újrahasználható mosható pelenkát népszerűsítő programjával ezt a hulladékmennyiséget szeretné megelőzni a hazai hulladéklerakókból.


Így babázunk mi - peluskölcsönző

Elindult a Zöldövezet Egyesület mosható pelenka kölcsönzője! mosi2 Magyar anyukák által készített mosható pelenka csomagjainkat azért hoztuk létre, hogy a családok otthon tudják kipróbálni, melyik típus a legmegfelelőbb a kisbaba számára.


Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Természetvédelmi családi nap a Fóti Somlyón!

PROGRAM:

  • 9:00 Találkozó a Fáy Présház Étteremnél (2151 Fót, Fáy András sétány)
  • 9:15 Madárgyűrűzés bemutató
  • 10:00 Együtt a Fóti Somlyóért - természetvédelmi munka*
  • 12:00 Túra szakvezetéssel a Fóti Somlyón

És még:

  • Hulladékvadász - illegális hulladéklerakók felszámolása közösségi összefogással
  • DINPI játékok
  • Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület programjai

Az önkéntes munka cserjehordás és korlátfestés a Fóti Somlyó védett területén. A cserjéket előzetesen már kivágták, de az érzékeny területekről át kell depózni kézi erővel olyan helyekre, ahol a munkaautó fel tudja venni. A cserjék vágása a szárazgyepek élővilágának megóvása miatt vált szükségessé. További infó ide kattintva érhető el. Az önkéntes munkához kényelmes ruha és zárt cipő szükséges! Védőkesztyűt és -szemüveget biztosítunk! Az önkéntes munkában résztvevőket melegebéddel vendégeljük meg!

A rendezvény az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósul meg! A hirdetésben a Fóti Impulzus Egyesület van segítségünkre!

tv